Vilmos herceg.
Getty Images

Ez a tragikus pillanat jutott eszébe Vilmos hercegnek, mikor a királynő koporsója mögött sétált

Miután a Buckingham-palotában és a Westminster Hallban lerótták a kegyeletüket II. Erzsébet királynő koporsójánál, Vilmos herceg és Katalin hercegné szeptember 15-én a norfolki Sandringhambe utazott, hogy megtekintsék a királynő tiszteletére otthagyott virágokat és egyéb ajándékokat.


Sandringhamben – akárcsak a múlt hétvégén Windsorban – a walesi herceg és hercegné a rajongók tömegével találkozott, akik azért jöttek, hogy vigaszt nyújtsanak nekik és leróják kegyeletüket.

Az egyik interakcióról széles körben beszámoltak, mivel nagyon megható volt: Vilmos herceg találkozott egy nővel a tömegben, és megosztotta vele, hogy mennyire nehéz volt a nagymamája elvesztése, és mennyire emlékezteti édesanyja, Diána hercegné huszonöt évvel ezelőtti tragikus halálára.

Vilmos herceg azt mondta egy vele együtt érző nőnek Sandringhamben, hogy a tegnapi körmenet nagyon nehéz volt, és arra emlékeztette, mikor édesanyja koporsója mögött sétált

– írta a Twitteren Richard Palmer királyi riporter.

Rebecca English királyi szerkesztő megerősítette Palmer értesüléseit:

A walesi herceg bevallotta a Sandringhamben összegyűlt tömegnek, hogy édesanyja temetésének emlékei kísértik, miközben a királynő koporsója mögött sétált. Az előbbiek mellett ezt is mondta: „Most tanulom meg igazán, hogy ő mindenkinek a nagymamája volt”.

Vilmos és Harry herceg tizenévesen veszítették el édesanyjukat, és nagymamájuk, a királynő velük maradt Balmoralban, hogy gondoskodjon róluk, ahelyett, hogy visszatért volna Londonba, hogy a nyilvánosság előtt beszéljen. Diánát 1997. szeptember 6-án temették el.

Majdnem napra pontosan 25 évvel édesanyjuk temetése után Vilmosnak és Harrynek el kellett búcsúzniuk a nagymamájuktól, II. Erzsébet királynőtől.


Forrás: Marie Claire UK


A figyelmetekbe ajánljuk