Nem mindenki látja szívesen Vilmosék gyerekeit az új iskolájukban
Getty Images

Nem mindenki látja szívesen Vilmosék gyerekeit az új iskolájukban

A fél világ arról beszél, hogy György herceg, Sarolta hercegné és Lajos herceg a berkshire-i Lambrook iskolába fog járni, amikor idén szeptemberben újraindul az oktatás.


A két legidősebb cambridge-i gyermek korábban a londoni Thomas's Battersea iskolába járt, de az egész család különböző okok miatt Windsorba költözik, és a Lambrook történetesen mindössze 15 perc autóútra van az új otthonuktól, az Adelaide Cottage-tól.

Ez azt is jelenti, hogy nappali tagozatosok lehetnek, és nem kell bentlakásos iskolába járniuk.

Míg az iskola igazgatója a palota hivatalos közleményében azt mondta, hogy ő és a személyzet „örömmel" fogadja a királyi családot Lambrookban, a jelek szerint nem mindenki ennyire boldog a váltás miatt.

A Lambrook egyik tanulójának édesanyja a következőket mondta a Sunday Mirrornak:

Sok szülő ki van akadva. Aggódnak, hogy az iskola hangulata és légköre megváltozik a biztonsági intézkedések miatt. Sokan aggódunk, hogy az olyan dolgok, mint az énekszó, sokkal hivatalosabbá válnak, és nem lesznek olyan kedves, laza ünnepségek, mint amilyenek általában. A szülők fegyveres rendőröket képzelnek el a fákon és a folyosókon, és nem akarják, hogy a gyerekeik tanúi legyenek ennek. Nincsenek elektromos kapuk, de ez változhat a királyi gyerekek érkezésével. Már nem lesz olyan könnyű jönni-menni. Ez már biztosan nem ugyanaz az iskola és nem ugyanaz a hangulat, ami miatt a gyerekeket ide irattuk, és a legtöbb szülő, akivel beszéltem, ugyanígy érez.

Egyesek szerint azonban – bár természetes, hogy a szülők aggódnak a gyerekeikért – a kedélyek hamarosan lecsillapodnak a Lambrookban, amint mindenki látja, hogy a kis Cambridgek egyáltalán nem zavarják meg a többiek mindennapjait.

Forrás: Marie Claire UK


A figyelmetekbe ajánljuk