Harry szívesen találkozott volna Vilmossal, de még mindig várni kell a békülésre

Harry szívesen találkozott volna Vilmossal, de még mindig várni kell a békülésre

A Buckingham-palota február 5-én, hétfő este adott ki közleményt Károly király egészségügyi állapotáról. Harry a hír után azonnal Londoba repült. A herceg nyitott lett volna a Vilmos herceggel való találkozásra, ám ehelyett egy szállodában töltötte az éjszakát az édesapjával való 45 perces találkozója után.

Bár Harry és a Vilmos herceg nem tervezi, hogy találkoznak egymással előbbi nagy-britanniai tartózkodása alatt, egy forrás szerint közös barátjuk, Mark Dyer – aki Diána halála után a hercegek mentora volt – hídként működhetne a testvérek között.

Úgy tudni, hogy Vilmos továbbra is felesége, Katalin hercegné ápolására összpontosít, aki hasi műtétje után lábadozik, és húsvét után hosszabb ideig nem lesz látható a nyilvános királyi programokon.

Ez is érdekelhet: Agymosás, erőszak, átverés – Harry herceg 6 súlyos állítása Vilmosról

Harry kedden több mint 8 ezer kilométert repült kaliforniai otthonából Londonba, hogy egy 45 perces találkozót tartson édesapjával, III. Károly királlyal, akiről a napokban derült ki, hogy rákot diagnosztizáltak nála. A herceg nem töltötte az éjszakát egyetlen királyi rezidencián sem, mivel a Frogmore Cottage-ból való tavalyi kilakoltatása óta gyakorlatilag egyikben sem tartózkodhat az Egyesült Királyság területén, ehelyett valószínűleg egy luxusszállodában szállt meg.

Várhatóan nem marad sokáig Londonban és visszatér a kaliforniai Montecito-beli otthonába, ahol feleségével, Meghan Markle-lel és két gyermekével, a négyéves Archie-val és a kétéves Lilibettel él.

Egy, a Timesnak nyilatkozó forrás elmondta, hogy a gyomorrákból nemrég felépült egykori walesi gárdista, Dyer úr az elmúlt években hatalmas támogatást nyújtott Harrynek.

Markra mindig lehet számítani, hogy észhez téríti Harryt, és sztoikusan, a radar alatt fogja támogatni Harryt abban az időszakban, ami hajlamos stresszes időszakot jelent számára

– mondta a forrás.

Olvasd el ezt is! Van helye Harrynek a királyi családban? Nincs egyetértés Károly és Vilmos között

A Harryhez közel állók szerint a herceg örömmel venné, ha találkozhatna bátyjával. Egy bennfentes a Daily Mailnek elárulta, hogy a herceg elsősorban azért utazik az Egyesült Királyságba, hogy meglátogassa az apját, de ha lehetőség adódna arra, hogy találkozzon Vilmossal benne lenne.

A figyelmetekbe ajánljuk