Diána, Vilmos, Harry
Getty Images

Ezt az ártalmatlannak tűnő eszközt tilos volt Vilmosék közelében használni az iskolában

Vilmos és Harry gyermekkora egyáltalán nem volt zavartalan, az igazgatójuk azonban mindent megtett annak érdekében, hogy megóvja őket a médiától.

Diána és Károly válása, illetve a család körüli médiafelhajtás alaposan megviselte Vilmost és Harry herceget, akiknek a botrányoktól függetlenül ugyanúgy iskolába kellett járniuk, mint a többi gyereknek.

Egy forrás szerint azonban az igazgatójuk mindent megtett annak érdekében, hogy az iskolába a külvilág zaja egyáltalán ne szűrődjön be – írja a Mirror.

Ez is érdekelhet: Megdöbbentő ok miatt nem kaphatott kiemelt védelmet Harry veszélyben lévő gyermeke

A fiúk 8 és 13 éves koruk között a Windsor kastélytól mintegy 30 perces autóútra található Ludgrove Schoolba jártak, és Dickie Arbiter, a királyi család volt sajtótitkára szerint az igazgató személyes küldetése volt, hogy Vilmosék teljes védelmet élvezzenek, amíg a felügyelete alatt voltak.

A Ludgrove rendkívül jól megvédte Vilmost és később Harryt. Kivonta őket a zavaros vizekről

– mondta.

Na de mégis hogy sikerült ezt véghez vinni? Úgy, hogy Gerald Barber igazgató gyakorlatilag teljesen betiltotta a televízió használatát, gyakorlatilag csak és kizárólag oktatási célú videókat lehetett nézni a TV-n, és azt is nagyon szigorúan ellenőrizték.

Ennek nagyon úgy néz ki, hogy meg is lett a hatása, ugyanis Harry a Tartalék című memoárjában nagyon elismerően írt Barberről, akit egyenesen egy legendának titulált.

A figyelmetekbe ajánljuk