koncert a 32. Művészetek Völgyén
Fotó: Dohi Gabriella / Művészetek Völgye

A világ legnagyobb koncertjén közel 5 millió ember vett részt

A valaha volt 5 legnagyobb koncert a világon – videókkal!

Bár már véget ért a Sziget Fesztivál, az idei zenei rendezvényen is rengetegen élvezték a különböző előadókat. A hírek szerint egy-egy napon közel 100 ezer embert vett részt koncerteken, ami egy közepesen nagy hazai város lakosságszámával vetekszik. A világtörténelemben azonban voltak olyan zenei rendezvények is, ahol az együtt bulizók száma milliós értéket ért el. Cikkünkben megmutatjuk a valaha volt legnagyobb koncerteket.



​Rod Stewart (1994) – 4,2 millió ember

A 79 éves rocklegenda ugyan ma már nincs a legjobb formában, a legnagyobb koncert mégis az ő nevéhez kötődik. Stewart ugyanis egy teljesen ingyenes, 1994-es újévi ünnepi előadással szórakoztatta a rajongóit Brazíliában, a Copacana strandon.

A rendezvényen 4,2 millió ember vett részt, ezzel pedig az esemény bekerült a Guiness Rekordok Könyvébe is.

Ez is érdekelhet! Mókás videó terjed a neten: így bulizik Taylor Swift koncertjén Vilmos herceg

​​Jean-Michel Jarre (1997) – 3,5 millió ember

A 20. század egyik legnépszerűbb elektronikus zenészének, Jean Michel Jarre-nak az orosz főváros, Moszkva 850. születésnapjára sikerült többmilliós nézőközönséget csábítania a koncertjére. Az esemény – annak ellenére, hogy három és félmillió ember vett részt rajta – teljesen zökkenőmentesen zajlott, ráadásul ingyenes is volt, így rengeteg külföldi rajongó is érkezett az országba, hogy halhassa a zenész játékát.

Jorge Ben Jor (1993) – 3 millió ember

A zenész nevét itthon talán kevésbé ismerik, de a brazil szupersztár Dél-Amerikában az egyik legnagyobb zenei tehetségnek számít. Ben Jor szintén a Copacabana strandon, Rod Stewarthoz hasonlóan ingyenes újévi koncertet adott, amin nagyjából 3 millió ember táncolt a szamba ritmusaira. Érdekesség, de

ez volt az első olyan koncert a világon, ahol több mint hárommillió ember vett részt.

Jean-Michel Jarre (1990) – 2,5 millió ember

Mi sem bizonyítja jobban Jean-Michel Jarre népszerűségét, minthogy az öt legnagyobb tömeget megmozgató koncert közül kettő is az ő nevéhez fűződik. A két és félmillió ember előtt előadott műsor Párizsban, a francia nemzeti ünnepen történt. Ráadásul ez a nap tényleg a valódi nemzeti összetartozást jelképezte, hiszen a zenész is francia, így sokan a mai napig az ország egyik legnagyobb eseményeként tartják számon.

Monsters of Rock (1991) – 1,6 millió ember

A Szovjetunió a teljes megszűnés előtt állt, amikor több mint 1,5 millió ember látogatott el Moszkvába, hogy a rockzene legnagyobbjait ünnepelje. A koncerten fellépett a Metallica, az AC/DC és a Pantera is.

Ajánljuk figyelmedbe! 28+2 program Budapesten, amit kár lenne kihagyni augusztusban

A hírek szerint

sokan nemcsak a zenei élmény, de az erőteljes politikai állasfoglalás miatt is eljöttek az eseményre, hiszen ekkoriban a fellépő rockzenészek több dala is arról szólt, hogy a Szovjetuniónak fel kell bomlania.

A figyelmetekbe ajánljuk