Egy szív alakú virágcsokor.

Eljött a szerelemesek napja, azonban erről a jeles eseményről a Föld különböző pontjain egymástól nagyon eltérő formában emlékeznek meg az emberek. Az alábbi cikkben hét olyan országot mutatunk be, ahol nagyon furcsa módon ünneplik a Valentin-napot.


Argentína

Az argentinok különböznek a legjobban az „átlagtól” ugyanis nem februárban tartják a Valentin-napot, hanem júliusban ünneplik az úgynevezett „édesség hetét". Ez az a hét, amikor a szerelmesek csókot váltanak, és csokoládét és más édességet adnak egymásnak.

Ez az alkalom tulajdonképpen egy kereskedelmi eszköznek lett kitalálva, de később a helyi Valentin-napként kezdték el kezelni.

Ghána

Egy csokol\u00e1d\u00e9.

Shutterstock

Ghánában február 14-én nem a szerelmeseket, hanem a „nemzeti csokoládé napját" ünneplik. Ezt az ünnepet ráadásul még a ghánai kormány is hivatalossá tette 2007-ben, mivel ezzel is fejleszteni akarták az ország turizmusát. Mondjuk ez a lépés érthető is, mivel Ghána a világ legnagyobb kakaótermelő országai közé tartozik.

Február 14-én előadásokon, zenei rendezvényeken és olyan vacsorákon lehet részt venni, amelyek csokis tematikájú menüt kínálnak a vendégeknek.

Ez is érdekelhet: Valentin-nap és karnevál – 6 európai hely, amit mindenképp érdemes meglátogatni idén februárban

Dél-Korea

Dél-Koreában alaposan megadják a módját az ünneplésnek, ugyanis a párok minden hónap 14-én megtartják a szerelem napjának valamilyen formáját.

A rózsák napját májusban, a csókok napját júniusban, az ölelések napját decemberben, az egyedülállók az úgynevezett fekete napot pedig áprilisban, egy speciális helyi fekete tészta elfogyasztásával ünneplik.

Bulgária

Bort\u00f6lt\u00e9s.

Shutterstock

Mint minden más ország a listán, Bulgária is a maga stílusában ünnepli a Valentin-napot. Bulgáriában február 14-én tartják a San Trifon Zartan-t, ami magyarul annyit tesz, hogy „a borászok napja". Ezen alkalom okán a fiatal és idős párok egy pohár helyi borral ünneplik a szerelmüket.

Japán

Japánban egészen másképp állnak hozzá a Valentin-naphoz. Ugyanúgy február 14-én ünneplik, mint mi, de az ázsiai országban kizárólag a nők vesznek ajándékokat és csokoládét a férfi társaiknak vagy szerelmeiknek.

A férfiak azonban március 14-ig nem viszonozhatják az előbbi kedvességet. A szóban forgó tavaszi dátumot egyébként „fehér napnak" nevezik.

Wales

Fakanalak

Shutterstock

Walesben igen különleges módon ünneplik a Valentin-napot. Az ország állampolgárai január 25-én tartják a szerelem napját, amelyet „San Dwynwen napjának" neveznek. Ilyenkor a szerelmesek egyedi, kézzel készített fakanalakat cserélnek egymással. Külön érdekesség, hogy a helyiek a szóban forgó hagyományt a 16. század óta gyakorolják.

Szlovénia

Szlovéniában Szent Bálint a tavasz egyik védőszentje. A helyiek úgy tartják, hogy február 14-én a növények elkezdenek újraéledni, mivel Bálint-napon indul meg a földeken az újévi munka. Egy másik népi hiedelem szerint a madarak ezen a napon „kérik meg" egymás kezét.

Sőt a szlovén szokások szerint mezítláb végig kell menni a gyakran még fagyott mezőkön.

Forrás: Travel Triangle

A figyelmetekbe ajánljuk