Madeira.

Valentin-nap és karnevál – 6 európai hely, amit mindenképp érdemes meglátogatni idén februárban

Beköszöntött a február, ám a hideg idő ellenére rengetegen útra kelnek a tél utolsó hónapjában. Na de hova érdemes ilyenkor utazni? Az alábbi cikkben hat olyan európai várost mutatunk be, amit mindenképp érdemes meglátogatni idén februárban.

Madeira, Portugália

Tim Roosjen/Unsplash

Amennyiben ki nem állhatod a hideg téli időjárást, akkor mindenképp látogass el a napsütötte Madeira szigetére.

A Portugáliához tartozó sziget tökéletes a szabadtéri tevékenységekhez, még a téli hónapokban is. Ha szeretsz túrázni, a Ponta de São Lourençot neked találták ki: ez egy vörös színű vulkanikus sziklákkal teli természetvédelmi terület, ahonnan páratlan kilátás nyílik az óceánra. Emellett érdemes ellátogatni a Cabo Girão Skywalk nevű kilátóhoz is, amely Európa legmagasabb sziklájáról lóg le – itt hasonló élményben lehet részed, mint a Ponta de São Lourenço esetében, ellenben nem kell megszámlálhatatlan mennyiségű kilométert megtenned.

Amennyiben odavagy az extrém sportokért, Madeira nem fog csalódást okozni, mivel többek között siklóernyőzésre is van lehetőség.

Természetesen a gasztrorajongók sem fognak unatkozni, hiszen a környék borai lenyűgözőek, sőt számos vezetett bortúrát is szerveznek errefelé.

Prága, Csehország

William Zhang/Unsplash

Madeirával ellentétben Prágában a februári hónap során nem éppen meleg az időjárás, azonban ettől függetlenül is érdemes ellátogatni a cseh fővárosba.

A prágai építészet legendásan gyönyörű, az Óvárostól elkezdve a Károly-hídon át számtalan látnivaló akad errefelé, de a cseh koronázási ösvényt, a Karlova utcát sem érdemes kihagyni.

Mondani sem kell, hogy a csehek sörök terén igen jónak számítanak, Prágában pedig a létező összes helyi „folyékonykenyeret” górcső alá lehet venni.

A shoppingolás szerelmesei sem fognak csalódni, ugyanis a cseh üveg messze földön híres, de a helyiek kedvenc rajzfilmfigurája, a Magyarországon is népszerű Kisvakond kapcsán készült ajándéktárgyakból is végtelen számú változat érhető el.

Ez is érdekelhet: Kiderült, melyek a világ legbarátságosabb városai

Zürich, Svájc

Bells Mayer/Unsplash

A tévhitekkel ellentétben igenis van olyan hely, ami a síelésre és városnézésre is alkalmas. A svájci Zürichtől nem messze több nagyszerű síparadicsom (Flumserberg, Stoos, Amden) is található, ahol bárki örömmel hódolhat a téli sportok iránti szenvedélyének.

Amennyiben eleget síeltél, mindenképp érdemes ellátogatni Zürich történelmi városába is, ugyanis számos izgalmas program vár.

A grandiózus városnézős séták mellett érdemes ellátogatni Svájc egyik leghíresebb képzőművészeti múzeumába, a Kunsthaus Zürichbe, vagy a sörfőzdéből átalakított Löwenbräu Arealba, ahol számtalan kortárs mű található. Az előbbiek mellett pedig mindenképp kóstold meg a helyi fondüt.

Párizs, Franciaország

Bastien Nvs/Unsplash

Ha február, akkor Valentin-nap, ezt az alkalmat pedig stílszerűen Párizsban érdemes megünnepelni.

A szerelmesek napjától függetlenül Párizs az év ezen időszakában viszonylag olcsónak számít, hiszen a februári hónap még erősen off-seasonnek minősül.

A számtalan, mindenki által ismert látnivaló (Eiffel-torony, Versailles-i kastély, Louvre) könnyedebb megtekintése érdekében azonban februárban is érdemes előre megvenni a belépőket, hiszen a sorbanállás kifejezetten kimerítő lehet.

Madrid, Spanyolország

Florian Wehde/Unsplash

Párizshoz hasonlóan Madridot is februárban érdemes felfedezni, ugyanis a nagy tömeg körülbelül május tájékán lepi el a spanyol fővárost.

Mindenképp látogass el a Pradoba, Madrid legfontosabb nemzeti múzeumába, illetve a Reina Sofiába, amely a 20. századi spanyol művészetet mutatja be.

Február végén Madridban rendezik meg az éves karneváli ünnepséget, amely felvonulásokat, partikat és a szardíniák eltemetésének híres hagyományát foglalja magában.

Velence, Olaszország

Henrique Ferreira/Unsplash

A világ egyik legkülönlegesebb városa, Velence februárban teljesen megváltozik. A várost gyakran ellepi a köd, és egy semmihez sem fogható misztérium lengi be az utcákat.

A tél utolsó hónapjánál is nincs jobb időszak arra, hogy felfedezzük a város sikátorait egy gondolán, és megkóstoljuk a helyi specialitást, a cichettit.

Külön érdekesség, hogy a Velencei Karnevált is ebben a hónapban rendezik, ez a fesztivál több mint 700 éves múltra tekint vissza, és ilyenkor az utcák tele vannak ételstandokkal, különböző előadásokkal, felvonulásokkal és bulikkal.

Forrás: Travel + Leisure


A figyelmetekbe ajánljuk