Egy szerelmespár városnézésen
Fotó: Shutterstock

6 romantikus európai úti cél, ha a Valentin-napot egy különleges utazással ünnepelnétek​

Közeledik a Valentin-nap, amire a párok már hetek óta tervezhetik a tökéletes programot. Azoknak viszont, akik kicsúsztak az időből, szeretnénk ajánlani néhány romantikus úti célt, melyek mindenkinek felejthetetlen élményt nyújthatnak. Íme hat kiváló, minden igénynek megfelelő lehetőség!


1. Palma de Mallorca

Gyönyörű partmenti séta és történelmi városnézés, amit akár ugyanarra a napra is be lehet sűríteni. Palma de Mallorca strandjai – még akkor is, ha az épp nincs fürdésre és napozásra alkalmas időjárás – kiváló helyet nyújtanak a pihenésre. Amennyiben viszont egy kis izgalomra vágynánk, arra is van lehetőségünk, a város sikátorain áthaladva ugyanis számos lenyűgöző erődítményben lehet körbejárni.

2. Carcassonne

Folytatásként nézzünk egy hagyományosabb programlehetőséget a romantika szülőhazájában. A dél-franciaországi Carcassonne városában a látogatók egyszerűen a tündérmesék világába képzelhetik magukat. A régi várakat és hangulatos utcákat bejárva hercegnőknek és lovagoknak képzelhetik magukat a párok. Egy igazi időutazás az egész település.

3. Oslo

Oslo városát minden utcában a barokk építészet elemei díszítik, ami viszont igazán csábítóvá teszi a turisták számára, az a lakosok vendégszeretete. A polgárok minden érkezőnek igyekeznek bemutatni a látványosságokat, például az Oslói székesegyházat, amit a norvég királyi család a mai napig használ fontosabb alkalmakon. Mindezeket összegezve az oda tévedő pároknak egy tökéletes városnéző túra helyszíne lehet Oslo.

4. Stockholm

Svédország fővárosa több különálló szigetből áll, melyeket összesen 50 híd köt össze. Ezeket, illetve a település macskaköves utcáit bejárva romantikus sétákat lehet tenni a helyi nevezetességek, illetve a hangulatos éttermek és bárok mellett. Az utazás megkoronázásaként elengedhetetlen egy szigetek közötti hajós túra beiktatása.

5. Cambridge

Igazi brit város, tele macskaköves utcákkal, törtenelemmel és kiváló pubokkal.

Cambridge 800 éves történelemre tekint vissza, mely során számos híres tudósnak és színésznek adott otthont. Ott eltöltött időnk jelentős részét azzal fogjuk eltölteni, hogy felfedezzük ezeknek az embereknek a történetét. Hol laktak? Mit csináltak 50, 100 vagy 200 évvel ezelőtt? Szerelmeseknek különösen izgalmas játék lehet ez a felfedező út.

6. Velence

Végezetül pedig az egyik legnyilvánvalóbb Valentin-napi úti cél: Velence. A következő időszak azonban különlegesebb lehetőséget is biztosít a romantikus gondolázások mellett. Velence híres fesztiválját minden év februárjában rendezik meg. A maszkok és a szép partiruhák felöltése után tehát itt az alkalom megtapasztalni az utánozhatatlan velencei életérzést.

Forrás: Lonely Planet

A figyelmetekbe ajánljuk