Tour de France.

Vízzel locsolják pályát a Tour de France-on, hogy ne olvadjon el az út

A halálos erdőtüzek és az Európa-szerte tapasztalható rekordmeleg ellenére a Tour de France mindent megtesz annak érdekében, hogy a kerékpárosok az útvonalon maradjanak – olyannyira, hogy a szervezők még vizet is öntenek a pálya egyes részeire, hogy az utak ne olvadjanak el.


A Jalopnik beszámolója szerint a Tourt irányító Amaury Sport Organization (ASO) 10 000 liter vizet osztott szét több teherautó között, hogy a pálya különösen olvadékony pontjait célozzák meg.

Bizonyos helyeken az aszfalt elkezd olvadni, persze nem mindenhol, de sokkal puhább lesz

– mondta a France24 francia televíziónak egy francia közlekedésbiztonsági tisztviselő, aki kifejtette, hogy a vizes megoldás a versenyzők biztonságát szolgálja.

A Tourt több mint százéves története során csupán néhány alkalommal kellett elhalasztani, és a tisztviselők nyilvánvalóan nem akarnak engedni a hőségnek.

De ahogy a hőmérséklet Európában a tikkasztó csúcspont felé közeledik, sokan azon tűnődnek, hogy biztonságos-e egyáltalán a versenyzőket az utcákon tartani – és hogy megéri-e a verseny folytatására ilyen mennyiségű erőforrást rászánni. Ez különösen nehéz kérdés most, hiszen Európa több pontján is pusztító tüzek tombolnak.

Jelenleg hihetetlenül meleg van a kontinensen, ami komoly kihívás elé állítja az infrastruktúrát. Az olvadó utak már több helyen is problémát jelentenek, és bár a jó öreg „vizet a forró cuccra" megoldás talán működhet egy darabig, mégis aligha tűnik egy hosszú távon fenntartható módszernek.

Forrás: Futurism


A figyelmetekbe ajánljuk