Bicikli
Unsplash/Caesar Aldhela

Biciklirajongók, figyelem! Ez az öt tárgy csak rátok vár!

Nincs is jobb érzés annál, mint amikor egy hosszú nap után felpattanhatunk a kétkerekűnkre és végigtekerhetünk vele a kocsiktól mentes pesti alsó rakparton. A Duna nyújtotta kellemes szellő szinte másodpercek alatt képes teljesen kitisztítani gondolatoktól terhes agyunkat. Nem is csoda, hogy ennyien rajonganak a biciklizésért. De vajon mivel dobhatjuk fel hétköznapi kerékpáros énünket? Mutatjuk!​Oopsmark biciklire csatolható bortartó

Ha nem csak a biciklidet szereted, hanem a jó borokat is, akkor ezt a kombinációt imádni fogod: az Oopsmark kézzel készített bortartóját könnyedén rögzítheted kerékpárod vázához, a rejtett patentok pedig a lehető legbiztonságosabb módon tartják majd az üveget. És ahogy a jó bor, úgy a bortartó alapjául szolgáló növényi cserzésű bőr is csak egyre tökéletesebb lesz az idő előrehaladtával – legalábbis, ami a kinézetét illeti.

Ár: 10,2 ezer HUF

Diptyque „Tempo" parfüm

diptyqueparis.com

Mi is illene jobban egy biciklishez, mint a „Tempo" fantázianevű parfüm? A Diptyque illata felfrissíti az elmét, így az ember bátran követheti az ösztöneit. Az unisex, aromás illat fűszeres jegyekkel, muskotályzsályával, bergamottal, és egy kis rózsaborssal teszi kifinomultan izgalmassá a viselőjét.

Ár: 47 ezer HUF

Hövding 3 láthatatlan bukósisak

Bátran kijelenthetjük, hogy a Hövding által készített bukósisak jelenleg a legbiztonságosabb a piacon. Viselője gallérként is tekinthet erre a fejvédőre, mely egy esetleges baleset pillanatában pontosan úgy viselkedik, mint egy autó légzsákja: az ütközéskor kinyílik, hogy megvédjen minket a nagyobb fejsérülésektől. A márka egyik tesztje során a Hövding 3-nak mindössze 0,1 másodpercre volt szüksége ahhoz, hogy működésbe lépjen és védelmet nyújtson viselőjének. Működésekor hatékonyan rögzíti a nyakat, és tökéletesen védelmezi a fejet a sérülésektől.

Nanushka biciklis nadrág

mytheresa.com

A világhírű magyar márka, a Nanushka egyik küldetése, hogy olyan darabokat dobjanak a piacra, melyek egyszerre hordozzák önmagukban az egyszerűséget, valamint a stílust és az eleganciát. Ez most új szintre emelkedett: Siu fantázianevet viselő, bordázott anyagú, vanília színű és gyapjúkötésű biciklisnadrágjuk divatos megjelenést kölcsönöz viselőjének még sportolás közben is.

Ár: 44 ezer HUF

Hamu és Gyémánt magazin - 5 történelmi híresség, akik szerették a testmozgást

Hamu és Gyémánt

Marie Curie-ről és férjéről, Pierre-ről mindenkinek a közösen megszerzett Nobel-díj jut az eszébe. Azt viszont kevesen tudják róluk, hogy nem csak a fizika és a kémia iránti szenvedélyük volt közös: a kerékpározásért is rajongtak. Életrajzírók még azt is feltárták, hogy 1895-ben, a meglehetősen szolid polgári esküvőjük után még a nászútjukra is egy-egy vadonatúj bicikli nyergében indultak.

Többek közt erről is olvashatsz a Hamu és Gyémánt nyári lapszámában!

A figyelmetekbe ajánljuk