a Bálna teraszán üldögélő emberek
Fotó: Shutterstock

5+1 Duna-parti terasz a hangulatos nyáresti üldögélésekhez

Itt a nyár, a hosszú nappalok, nincs is jobb ilyenkor, mint kiülni a barátokkal a Duna-partra esténként egy limonádé vagy fröccs mellé, és élvezni a leáldozó nap utolsó sugarait az arcunkon. Hogy tudjátok ezt kényelmesen megtenni? Ehhez adunk most tippeket!


1. Fellini Kultúrbisztró

A kultikus Fellinihez a Római parton mindenkinek kapcsolódik legalább egy jó emléke. Ha neked még nincs, útra fel! A Fellini a Rómaifürdő HÉV-megállótól bő negyed óra alatt érhető el, vagy a 34-es busszal, de akár egy kellemes biciklitúrával is megközelíthető. Vár a duna-parti napozószékeken szunyókálás, olvasgatás, víz felett hintázás a finom limonádék, fröccsök és grillételek társaságában. Nyáron koncerteket, szabadtéri mozizást és egyéb kulturális programokat is szerveznek.

Ez is érdekelhet: Három kívánság Budapest legújabb bárjában – kipróbáltuk a KAA-t

​2. Dürer Kert

A Duna közvetlen közelében nyitotta meg új helyét a Dürer Kert, és bár nagyon sajnáltuk a Városliget melletti teret, ez az új sokkal jobban kedvez a nyári szabadidős tevékenységeknek. A sörözés mellett bográcsozhatunk vagy grillezhetünk is, közvetlenül a víz mellett, kicsit kijjebb sétálva a parton pedig akár el is vonulhatunk a beszélgetések alapzajától egy nyugodtabb zugba. De ha inkább nyüzsgésre vágyunk, ott a tánctér, és a hajnalig tartó bulik. Ha megéheznénk, hamburgerek, görög ételek várnak.

​3. Kabin

Kicsit eldugodtabb, kevésbé harsány helyre vágytok a barátaiddal, mint a Római? Vár a kedvenc helyünk a Népszigeten, a Kabin! Akár egy kirándulás lezárásaként, akár kutyasétáltatás után/közben, vagy családi programként vágysz a vízpart közelségére, ez a közkedvelt hely mindegyikhez ideális választás. A Népsziget árnyas fái borulnak fölétek, miközben szürcsölitek a finom fröccsöket. Újabban alkalomadtán élő elektronikus zenei programok, kisebb koncertek is hozzájárulnak a meghitt nyáresti hangulathoz.

Ha tovább olvasnál: Íme Budapest legjobb kerthelyiségei, teraszos cukrászdái!

4. Pontoon

Bár eddig csak vízparti helyeket soroltunk, de a sorból kihagyhatatlan a pár éve még szintén a parton található Pontoon. Legyen szó koktélozásról, hangulatos koncertekről, vagy pezsgő, hajnalig tartó bulikról, az állóhajóra költözött hely nem fog minket cserben hagyni. A jazztől a hiphopon át az elektronikus és a rockzenéig, mindenki megtalálja a hozzá illő stílust, de akkor se lepődjünk meg, ha hirtelen egy latin buliba csöppenünk a fedélzetre lépve.

​5. Budapest Garden

Az egykori Görzenál helyén 2019-ben nyílt meg a hatalmas zöldfelülettel is rendelkező Budapest Garden a Duna-parton, ahol a Margitszigetre nézve pihenhetnek, mozoghatnak az idelátogatók. A szabadtéri terasz remek streetfoodjai mellett széles prémium sör kínálatot is nyújt, de akár koktélozhatunk is a nyári melegben. A kertmoziban friss újdonságokat és kultfilmeket egyaránt vetítenek, elég kiheverednünk hozzá egy napozóágyba vagy akár a zöld fűre. Ha valaki aktív kikapcsolódásra vágyik, régi mivoltához hűen itt található a főváros egyik legnagyobb extrémsport-pályája is.

​+1. Valyo

Bár a Valyosoknak nincs állandó helye, céljuk a Duna part megközelíthetőbbé, gyalogos- és biciklibaráttá tétele. Olyan Duna menti projektek és helyszínek fűződnek hozzájuk, mint a legendás Valyo Kikötő, a Szabihíd és az Árasztó-part. 2023-ban a Jane Haining rakparton kaptak helyet, ahol a 2-as villamos vonala alatti, Viadukt nevű részt veszik majd birtokba nyáron színes kulturális programokkal, előadásokkal, workshopokkal. A felhívás még aktív, bárki jelentkezhet programjavaslattal itt.


A figyelmetekbe ajánljuk