taylor swift a színpadon

Már Taylor Swiftről is tanulhatunk az egyetemeken

Taylor Swift ihlette irodalmi kurzus indul a belgiumi Gent Egyetem.


Taylor Swift rajongói többek között azért méltatják az énekesnőt, miszerint dalszövegei páratlanok, rengeteg gondolat és érzelem lakozik bennük. A belgiumi Gent Egyetem kurzusa ebből kiindulva a híres irodalmi szerzők témáit, stílusát és technikáit emeli ki az amerikai popszupersztár szemszögéből – írja a Marie Claire.

Ez is érdekelhet: Hat botrány a zeneiparban, amit nehéz lenne elfelejteni

Az énekes-dalszerző dalait gyakran az angol irodalom klasszikusai ihlették, és olyan témákat tartalmaznak, amelyek többek között a Rómeó és Júliában, a Jane Eyre-ben és az Alice Csodaországban című regényekben is felbukkannak.

Swift Love Story című slágere például két fiatal szerelmespár tiltott szövetségét mutatja be, egyfajta újkori Rómeó és Júlia. A Wonderland című dalban pedig a 33 éves énekesnő egy kapcsolatot Lewis Carroll tündérmeséjének fordulataihoz hasonlít.

Olvasd el ezt is! Taylor Swift kiadott egy új verziót 13 éves slágeréből

A kurzust Elly McCausland brit professzor vezeti, aki Swift művét használja majd ugródeszkaként az évszázadok irodalmának vizsgálatához.

Azt szeretném megmutatni a diákoknak, hogy bár ezek a művek bonyolultnak tűnhetnek, mégis hozzáférhetőek és könnyedek lehetnek, ha egy kicsit más szemszögből nézzük őket. Tehát Shakespeare bizonyos értelemben sok olyan kérdéssel foglalkozott, mint Taylor Swift ma, ami őrültségnek tűnik. De így van

– nyilatkozta McCausland.


A figyelmetekbe ajánljuk