parfümöt fúj egy nő a csuklójára

5 tavaszi parfüm, amit használva biztosan utánunk fordulnak az utcán

Néhány hét múlva beköszönt a tavasz, ezért hamarosan érdemes elővenni a könnyű virágos, fanyar citrusos és a kettőt ötvöző illatokat. Ennek apropóján összegyűjtöttünk öt remek parfümöt, ami uralni fogja az évszakot.



A tél egy remek időszak a nehezebb, fűszeresebb illatok viselésére. A testhőmérsékletünk csökken, és kevesebb olajat termelünk, így a testünknek keményebben kell dolgoznia, hogy az illatot megtartsa. A könnyedebb parfümök tompává válhatnak, ezért hajlamosak vagyunk az erősebb illatok felé vonzódni. Azonban a tavasz beköszöntével mindez megváltozik. Az enyhébb hónapokban érdemes könnyedebb aromákat választani, amelyek frissek és légiesek, nem pedig olyanokat, amik erős fűszeres utózöngét hagynak maguk után – figyelmeztet a Harper's Bazaar szakértője.

Giorgio Armani Sì Intense (Eau de Parfum)

A Giorgio Armani SìEau de Parfum Intense a tavasz minden remek tulajdonságát magában hordozza: a virágok édességét a levegőben és a friss gyümölcsök élvezetét a napsütésben. A népszerű illat édes feketeribizli-nektárral nyit, majd a damaszkuszi rózsa és a davana illóolaj aromája tárul elénk, a bourbon vanília és a fekete tea csábító alapjával. Édes anélkül, hogy túl erős lenne, és rendkívül tartós a bőrön.

Ez is érdekelhet: Öt legendás parfüm, amelynek rendkívül érdekes története van

NEST Wild Poppy (Eau de Parfum)

A Nest Wild Poppy nőies illata átadja egy virág fejlődését a bimbótól a virágzásig – legalábbis ezt állítja Laura Slatkin, a márka tulajdonosa és megálmodója. A parfümben keveredik a himalájai jázmin a körte, a málna és a sárgabarack lédús aromáival. Friss, tiszta, mégis virágos illat, így tavasszal szinte kötelező darab.

Givenchy L’Interdit (Eau de Parfum)

„A L'Interdit meghívás a konvenciókkal való szembeszegülésre" – hirdeti a francia divatház. A narancsvirág, a jázmin és a tuberózsa jegyei erőteljesek, míg a földes tónusok alapját a vetiver és a pacsuli adja. A Givenchy nagysikerű parfümje egy rendkívül csábító és magával ragadó illat, amely az enyhébb hónapokban tökéletes választás.

Marc Jacobs Daisy Ever So Fresh (Eau de Parfum)

Ha a parfümök szerelmeseit kérdeznénk bármilyen virágos illatról, sokan biztosan a Marc Jacobs ikonikus illatára, a légies Daisyre gondolnának, azonban új testvére, a Daisy Ever So Fresh egy modern csavart kínál a hölgyeknek. A gyümölcsös csúcsjegyei a mangó, ananász és mandarin, a középső jegyek narancsvirág és rózsavíz, az alapjegye a kasmírfa. Ennek egyvelege pedig egy fiatalos és játékos illat, enyhe trópusi beütéssel.

Olvasd el ezt is! 4 lehengerlő parfüm, ami Diána hercegné kedvence volt

Chanel Gardénia (Eau de Parfum)

Bár a Chanel parfümjei megosztóak lehetnek, a divatház rajongóinak érdemes lehet a klasszikus Nº5-ről a friss és érzéki, Gardéniára váltania a tökéletes tavaszi illatért. A csúcsjegyek között narancsvirág és zöld jegyek bújnak meg, a középső jegyek között gardénia, tubarózsa és jázmin található, a vaníliából, pézsmából, kókuszdióból, vetiverből, szantálfából és pacsuliból álló alap pedig mélységet a parfümnek.

A figyelmetekbe ajánljuk