Kiderült, melyik parfüm a legkelendőbb a világon – Johnny Depp is ezt használja
Dior

Kiderült, melyik parfüm a legkelendőbb a világon – Johnny Depp is ezt használja

A Dior Sauvage a világ legkelendőbb illatává vált, amelyben minden bizonnyal Johnny Deppnek is nagy szerepe van.


A BoF szerint idén az anyavállalat LVMH parfüm- és kozmetikai részlegének első félévi forgalma organikus alapon 13%-kal, 3,70 milliárd dollárra nőtt. Depp 2015 óta a Dior Sauvage kölnijének arca, és a Sauvage olyan klasszikus illatokat előzött meg, mint a Chanel Coco Mademoiselle és a Lancôme La Vie Est Belle. A márka állítása szerint olyan nagy volt a kereslet a parfümre, hogy 2021-ben minden harmadik másodpercben eladtak egy üveggel.

Mindezek után a Disneyvel ellentétben a Dior a nehéz időkben is kiállt Depp mellett, ez a döntés pedig nyilvánvalóan kifizetődött.

A Depp-effektus mellett a Fragrance Foundation Awards a Sauvage Elixir-t kiálltotta ki az év luxus férfiillatának. A Dior okosan a Paris Saint Germain futballsztárját, Kylian Mbappé-t is leszerződtette gyoesan az „istállójába”.

Külön érdekesség, hogy a Sauvage kollekciót először 1966-ban mutatták be. A kitartás létfontosságú volt a cég számára, a Dior hét évet szentelt a Sauvage kezdeti sikerére való építkezésre.

A márka minden követ megmozgatott: befektetett televíziós reklámfilmekbe, reklámkampányokba, ígéretes nagyköveteket fogott be, és így tovább. Tagadhatatlan, hogy a Depp-kapcsolat csodát tett, és A Karib-tenger kalózai sztárja mindenhol ott volt. Nem csak a Dior weboldalán reklámozza az illatot, de a Sauvage promóciós klipjét, amelyben Depp a sivatagban gitározik, mostanra több mint 117 milliószor nézték meg.

A Johnny Depp-hatás

Johnny Depp hűséges rajongói számára egy üveg Dior Sauvage megvásárlása kézzelfogható módja volt annak, hogy megmutassák, támogatják őt.

Úgy érzem, hogy a Dior támogatása jelenleg egyet jelent Johnny támogatásával

– mondta Makayla Stewart, aki ingatlanügynökként dolgozik az egyesült államokbeli Simpsonville-ben, és minden másodpercét végignézte az eljárásnak, miután a közösségi médián keresztül rátalált a perre. Elmondta, hogy a tárgyalás előtt nem volt Depp-fan, sőt még egy részt sem látott a Karib-tenger kalózai-sorozatból.

A Dior megtette azt, amit a Disney nem, és ez kifizetődött.

Nagyon nehéz döntést hoztak, hogy végig kiálltak mellette, amikor egyetlen más cég sem tette meg ugyanezt

– mondta Ahmad Fatfat, aki Libanonban kommunikációval és PR-tevékenységgel foglalkozik.

Depp szóvivője elismerését fejezte ki a Diornak és a rajongóinak, amiért kiálltak mellette a per során:

Tudja, hogy különösen a Dior állhatatosan és rendíthetetlenül támogatta, és mindig hálás lesz nekik és mindazoknak, akik az ő nevében támogatták őt az eladások során.

A szóban forgó támogatást jól mutatja, hogy az illatra vonatkozó Google-keresések 48 százalékkal emelkedtek az Depp-Heard eljárás megkezdésekor.

Forrás: Luxury Launches


A figyelmetekbe ajánljuk