parfüm

Eau de toilette vagy Eau de parfum – de mi a különbség?

Az illatok világa innovatív, hatalmas és, nos, egy kicsit összetett. Bár az illatok szépségéhez hozzátartozik az összetettségük és gazdag történelmük, néha még a legegyszerűbb kifejezéseket is érdemes tisztázni!

Tudod mi a különbség az eau de toilette és az eau de parfum között? Ha nem, akkor jó helyen jársz, hiszen két parfümszakértő segít megfejteni a rejtélyt!

Ez is érdekelhet:5 parfümillat, amit magadon viselve magabiztosabbá válhatsz!

​Mit jelent az eau de toilette?

Kezdjük a klasszikus eau de toilette-tel, amely a francia „toilette" kifejezésből származik (a személyes ápolási rituálé, amely a készülődést és a mosakodást jelenti), így az „eau de toilette"-t úgy lehetne fordítani, hogy „a mosakodás vize". Az alkohol alapú parfümök és kölnik eredeti koncepciója sok átfedést mutatott a fürdőzéssel, a gyógyszerekkel, sőt még az élelmiszerekkel is

– magyarázta Pia Longm az Olfiction igazgatója.

Az Eau de Toilette koncentrációja 8-15% között van.

Milyen az eau de parfum?

Érdekes módon az eau de parfumnak kevesebb történelem áll a neve mögött.

Az eau de parfum (és ami azt illeti, az eau de toilette) inkább marketinggel kapcsolatos terminológia, mint bármi más, és lazán összefügg a késztermékben lévő illóolaj koncentrációjával. Az Eau de Parfum jellemzően az eau de toilette és a parfum extrait között helyezkedik el koncentrációban

– mondta Pia.

A legfontosabb, hogy otthoni használat esetén a parfüm jellemzően hosszabb ideig tartó, testesebb illatkifejezés, mint a toilette változat. Az Eau de Parfum 12-20% között koncentrált.

Olvasd el ezt is!Kiderült milyen illata van Katalin hercegnének

Az egyik tartósabb, mint a másik? 

Az eau de parfum tartósabb, mint az eau de toilette. Ettől függetlenül a hosszú élettartam magától a formulától függ. Egy fás és pézsmás anyagokra épülő eau de toilette is lehet meglepően tartós, míg egy virágosabb és gyümölcsösebb eau de parfum nem biztos, hogy olyan sokáig érezhető.


A figyelmetekbe ajánljuk