Épphogy vége, de már beszerezhető a 2025-ös Sziget legolcsóbb bérlete

Épphogy vége, de már beszerezhető a 2025-ös Sziget legolcsóbb bérlete

Hiába ért véget pár napja a 30. Sziget, máris beszerezhetők a jövő évi esemény Super Early Bird bérletei, így annak időpontja is nyilvános: 2025-ben augusztus 6 és 11. között rendezik meg Európa egyik legnagyobb fesztiválját.


Már tavaly is nagyot lépett a Sziget a vendégélmény fokozásában, amihez 2024-ben is tartották magukat a szervezők, így összességében egy kifejezetten szerethető fesztivált sikerült megszervezni. Számos újdonság fogadta idén is a vendégeket, úgy a szolgáltatások, mint a programstruktúra terén.

Sziget Festival

A jó hír, hogy a szokásosnál több magyar hangot lehetett hallani idén, ami nem véletlen, hiszen a szervezők látványosan igyekeztek behúzni a hazai közönséget, emiatt az árak többnyire alig változtak, a tavaly bevezetett budget food projekt is megmaradt, sőt: sokáig voltak olyan időszakok, amikor az elővételes jegyek olcsóbbak is voltak 2023-hoz képest.

Emellett további pozitívum a kizárólag öblítéses angolvécé-blokkok telepítése, ahogy a gyorsabb tájékozódást segítő digitális információs táblák is nagy segítséget nyújtottak és tavalyhoz képest a vízpontok is megduplázódtak a kánikulában, amit jövőre tovább bővítenek a szervezők.

HG Media/Szén Benjamin

Ennél is több újdonságot ígérnek 

Kádár Tamás, a Sziget főszervezője szerint az évforduló vízválasztó is volt a Sziget életében, és jövőre már egy ennél is látványosabb megújulással szeretnénk visszatérni.

Olyan változásokat tervezünk, amik egyrészt a Sziget alapértékeit továbbra is szem előtt tartják, de egyrészt jobban meg akar felelni a változó kultúrafogyasztási szokásoknak, másrészt a Sziget számos olyan lehetőséget is tartogat még, amit eddig kevésbé aknáztunk ki, ez is fókuszba kerül majd

– mondta. Hozzátette:

Ez egy folyamatos építkezés lesz, nagy terveink vannak, reméljük, mihamarabb be is tudunk számolni az első, nagyobb lépésekről.

HG Media/Szén Benjamin

A Sziget a szervezők szerint idén nem akart rekordot dönteni, de így is átlagban naponta 60-70-ezer látogatója volt a fesztiválnak. Legtöbben Martin Garrix és Fred Againnapjára érkeztek, ezen a két napon csak a Nagyszínpad előtt összegyűlt koncertenként 50-60 ezer ember.

Az utolsó napról és a Sziget elektronikus zenei előadóiról itt írtunk részletesen: Skrillex és Fred Again a Nagyszínpadon, avagy az elektronikus zene térnyerése a Sziget Fesztiválon

Sziget Festival

A megemelkedett magyar létszám mellett a nemzetközi érdeklődés továbbra is töretlen: idén is a világ számos országából érkeztek vendégek, akik nagy létszámban szeltek át óceánokat is, csakhogy újra megtapasztalják a „Sziget-vibe”-ot.

A közönség ugyan látványosan megfiatalodott, a nyitónapon színpadra lépett Kylie Minogue pénteken pedig Liam Gallagher (ex-Oasis), akik a valamivel idősebb közönséget is bevonzották, de a legnagyobb sztárok közé tartozott a fentebb már említettek mellett Stormzy, Bebe Rexha, Janelle Monáe, Halsey, Sam Smith és Raye is.

Sziget Festival

Ugyan még nem tudni, hogy milyen előadókat hoz a 2025-ös Sziget, azt viszont igen, hogy a Super Early Birdjegyet érdemes átgondolnia annak is, aki régóta érdeklődik a fesztivál iránt. Egy példa: 2024-ben a teljes árú hetijegy augusztusban már 155 ezer forintig ment fel, ezzel szemben, aki 2023 augusztus 20-a előtt vásárolt, mindössze 93 ezer forintot fizetett, míg a VIP 191 ezerről 241 ezerre emelkedett.

A mostani 48 órás Super Early Bird akció augusztus 17-én ér véget este nyolc órakor, ebben az időszakban a sima bérletek 98 500 forintba (+ kezelési költség), míg a VIP-bérletek 185 500 forintba (+kezelési költség) kerülnek.

Emellett a 21 éves vagy annál fiatalabb látogatók is kedvezményben részesülnek: a 2003. augusztus 6-án vagy azt követően született fiataloknak 78 500 forint (+kezelési költség) a 6 napos bérlet.

Ennél olcsóbb biztosan nem lesz, így érdemes mihamarabb bebiztosítani magunkat a jövő évi Szigetre.

HG Media/Szén Benjamin

A figyelmetekbe ajánljuk