Háromezer év vágyakozás

Lesz Harry Styles, Spielberg, új George Miller-film, sőt még dokumentumfilmet is nézhetünk majd szeptemberben a magyar szinkronról.


Szeptemberre a mozik tartogatnak pár igazán nagy dobást. Bemutatják többek közt Harry Styles romantikus drámáját, az Ex Machina és az Expedíció rendezője miatt újra kényelmetlenül fogjuk érezni magunkat jó értelemben, sőt még George Miller is új filmmel jelentkezik hosszabb kihagyás után. De lesz időtlen filmklasszikus is, amit pótolhatsz vagy újranézhetsz nagyvásznon!

Ők

Alex Garland olyan filmek írásával kezdte karrierjét, mint a 28 nappal később és a Napfény, hogy aztán pár éve rendezőként is olyan filmeket tegyen le az asztalra, mint az Ex Machina vagy az Expedíció. Előző két filmje alapján pedig nagyjából lehet következtetni arra, mit várhatunk új filmjétől anélkül, hogy tudnánk bármit a sztorijából: furcsa dolgok történnek majd, amik jelzik hősünk számára, hogy valami nincs rendben, mielőtt szörnyű titkokra jönnénk rá vele együtt.

Bemutató: szeptember 8

Háromezer év vágyakozás

Bár nem háromezer év telt el George Miller legutóbbi filmje óta, de határozottan annyinak érződött az új Miller-filmre való vágyakozás. Legutóbbi filmje ugyanis a Mad Max: A harag útja volt, ami gyakorlatilag azonnal kibérelte a helyét a legjobb filmek képzeletbeli panteonjában. Legújabb filmje pedig nem kevésbé tűnik az előzetesek alapján hasonló grandiózusan látványosnak a tőle megszokott virtuóz megoldásokkal.

Bemutató: szeptember 8

Magyar hangja…

Nagy rajongója vagy a magyar szinkronoknak és mindig is szerettél volna alaposan belesni a kulisszák mögé? Szeptemberben megteheted ezt egy új magyar dokumentumfilmnek köszönhetően, ami több tucat közismert színész és a szinkronszakmában dolgozó neves szakember megszólalásával készült. De ha kevésbé vagy szinkronfanatikus, talán úgy is érdekes lehet számodra, ha érdekel, hogyan is készül és mi a viszonya a magyar szinkronnal azoknak, akik a hangjukat kölcsönzik más színészeknek.

Bemutató: szeptember 15

Nincs baj, drágám

Olivia Wilde pár éve úgy döntött, hogy a színészkedés mellett a rendezésbe is belevág. Első rendezését, az Éretlenségit imádta a közönség és még díjakra is jelölték. Második próbálkozása egy szerelmi dráma lesz Florence Pugh és Harry Styles főszereplésével. Egyelőre a film körüli botrányok kissé elhomályosítják a filmet, magát, szóval ha annak kapcsán még nem hallottál erről a filmről, akkor ez most az emlékeztetőd, hogy ez is lesz ebben a hónapban. Harry Styles-rajongók valószínűleg már számolják a hátralevő napokat a premierig.

Bemutató: szeptember 22

A cápa

Ha még sose láttad Steven Spielberg időtlen klasszikusát, ami gyakorlatilag megváltoztatta gyökeresen a filmipart, elindítva a blockbuster-érát, akkor szeptemberben akár moziban is pótolhatod ezt a hiányosságodat. Ha pedig már láttad, kiváló alkalom ez, hogy újranézhesd nagyvásznon. Ha pedig láttad már nagyvásznon is, akkor kiváló alkalom megismételni ezt az élményt, mert annyira jól öregedett, hogy gyakorlatilag akárhányszor újranézhető.

Bemutató: szeptember 8


A figyelmetekbe ajánljuk