Steven Spielberg filmrendező
Fotó: Getty Images

Még legalább 2 évet kell várnunk Steven Spielberg űrlényes sci-fijére

Újra egyik kedvenc zsáneréhez nyúlt a világhírű rendező, következő nagyjátékfilmjét ugyanis űrlényes sci-fiként jellemzi. A film 2026 tavaszán kerülhet a mozikba.


Egyelőre ugyan nem világos, hogy miről szól az Oscar-díjas rendező cím nélküli projektje, az viszont már most köztudott, hogy egy idegen civilizációkkal kapcsolatos történetet fogunk kapni.

A film a Universal Pictures gondozásában készül, a tervek szerint 2026. május 15-én kerül majd a mozikba.

Ez is érdekelhet: 3 sci-fi, aminek a végét még most sem biztos, hogy értjük

A napokban az is kiderült, hogy az a David Koepp írja a forgatókönyvet, aki korábban már olyan Spielberg-mozikon dolgozott, mint a Jurassic Park, a Világok harca, illetve az Indiana Jones és a kristálykoponya. A castingról egyelőre nem tudni semmit.

Spielbergnek 2022 óta nem volt új filmje, akkor A Fabelman család című drámát nézhettük meg a mozikban.

Bár az életrajz ihletésű filmet kifejezetten szerette a szakma – összesen 7 Oscar-jelölést kapott –, a kasszáknál nem tudott nagyot robbantani: világszerte mindössze 45 millió dollárt termelt úgy, hogy 40 millióba került az előállítása.

Ezt is olvasd el! Kiderült, hogy mit gondol Steven Spielberg az új Dűnéről

A rendező 2021-es West Side Story-feldolgozása is hasonlóan járt: a rengeteg díj és jelölés mellett elmaradt a kasszasiker. A Variety szerint a 100 millió dolláros költségvetéssel szemben csak 76 millió volt a bevétel.

Steven Spielberg csillaga Hollywoodban

Fotó: Shutterstock

Legújabb ötletével azonban egyik legjobban kedvelt műfajához tér vissza a rendező.

A tudományos-fantasztikus filmjei eddig mindig nagy közönségkedvencek lettek: akár a Jurassic Parkra, az E.T, a földönkívülire, a Harmadik típusú találkozásokra vagy a Különvéleményre gondolunk.

A figyelmetekbe ajánljuk