Furcsa dologra akar majd rávenni minket a Squid Game 2. évada
IMDB

Furcsa dologra akar majd rávenni minket a Squid Game 2. évada

Valóban érkezik a Squid Game második évada, a rendező pedig nagyjából felvázolta, hogy mire lehet számítani – az emberi kapzsiság múlté?


A Squid Game alkotója, Hwang Dong-hyuk eredetileg egy évadot tervezett, de az óriási siker nemcsak lehetővé, hanem elkerülhetetlenné is tette a folytatást.

A rendezőnek nagy elképzelései vannak a Squid Games 2. évadának tematikájával kapcsolatban:

Azt a kérdést szeretném feltenni, hogy lehetséges-e az emberek közötti valódi szolidaritás?

– mondta a Vanity Fairnek.

Az empátia és szolidaritás kérdése az első évadban meglehetősen háttérbe szorult és talán éppen ezért volt hiteles, de Hwang a most következő szériában előtérbe akarja helyezni, különösen azért, mert a jelenlegi világ több fronton is a globális összeomlás felé robog.

Ha képesek lettek volna egymással beszélni, együttműködni, akkor egyetértek azzal, hogy lett volna rá lehetőség, hogy több győztest lássunk az első évad fináléjában

– mondta.

A visszatérő szereplőgárda, mondhatni, korlátozott a második évadhoz képest. Lee Jung-jae újra Gi-hun szerepében lesz látható, és van rá némi esély, hogy a Frontember is visszatér. Ezen túlmenően minden csak találgatás. Chantal, az óriás robotbaba, aki az első évad egyik legemblematikusabb jelensége, a saját zöld lámpájára vár, hogy jellegzetes hangjával visszasétálhasson az elménkbe.

De remélhetőleg a második évad pont elég nyállal és annál is kevesebb hollywoodi elemmel fog dolgozni, ezzel nem összemocskolva az első évad emlékét.

A figyelmetekbe ajánljuk