squid game

A közösségi média egy része tényleg nem szól másról, mint a Squid Game-ről – sokan lehet már unják is – a rajongók azonban nem tudnak betelni, s egyfolytában egy kérdés jár az eszükben: vajon lesz második évad? Nos..


Másodlagos kommentár, de a koreai dráma – a Netflix társ-vezérigazgatója, Ted Sarandos szerint – a Bridgertont is megelőzve valószínűleg a platform eddigi legnézettebb sorozatává válhat. De térjünk a lényegre, várható folytatás?

Ugyebár amikor Gi-hun kiszúrja, hogy az ügynök egy újabb, nehéz sorsú játékost toboroz a jövő évi játékra, sokaknál második évadról szóló találgatásokhoz vezetett. Bár felmerül néhány kérdés, például a sorozat folytatásának alapfeltevése miatt szükséges lenne a teljes szereposztás-átalakítás is. De nyilvánvaló, hogy sokan bekapcsolódnának egy újabb menetre. De vajon a sorozat kreatív csapata tervez egyáltalán következő évadot?

A rövid válasz pedig az, hogy talán.

Korábban megittam egy fél üveg szodzsut, hogy egy kicsit felpezsdüljön a kreativitásom. Ezt már nem tudom megtenni"

– nyilatkozta a Varietynek a Squid Game író-rendezője, Hwang Dong-hyuk. Majd hozzátette:

Hat hónapba telt, mire megírtam és újraírtam az első két epizódot. A második évad puszta gondolata is elég fárasztó, ha csak rágondolok. Ha viszont megcsinálnám, biztosan nem egyedül csinálnám. Megfontolnám egy írói szoba igénybevételét, és több tapasztalt rendezőt szeretnék a bevonni a projektbe."

A Netflix globális televíziós vezetője, Bela Bajaria szerint mindez megoldható lenne. Egy interjúban Bajaria elmondta, hogy míg Hwangnak van egy filmje, esetleg más dolgok, amin dolgozik, a fent említett írók beszállhatnának a munkálatokba egy tervezett második évad esetében. Így próbálják kitalálni a megfelelő struktúrát a rendező számára.

A figyelmetekbe ajánljuk