Alapítvány

Az első évad még véget se ért, de úgy tűnik, annyira jók a számai, hogy a cég nem vacillált többet.


Javában zajlik a streamingháború, amiben mindenki próbál villantani valami nagy, látványos presztizssorozatot, fitogtatva erejét és pénztárcáját. Gyakorlatilag mindenki próbálja megtalálni a következő Trónok harcát, vagy Stranger Thingst, vagy éppen Squid Game-et, amiről aztán mindenki beszél, mindenki mémeli, meg úgy alapvetőena hétköznapok párbeszédeinek részévé válva lázban tartja az embereket. Valami, ami összeforr az adott szolgátatóval és eladhat a címével bármit.

Ebben a versenyben kissé le van maradva az Apple TV+, az Apple saját streamingszolgáltatója, köszönhetően annak, hogy a szolgáltatás igencsak össze van kötve a cég egyéb megvásárolt készülékeivel. Nem annyira egyszerű csak úgy feliratkozni rá és nézni a tartalmakat rajta, mint mondjuk a Netflix, vagy az Amazon Prime esetében. Ugyanakkor mivel valószínűleg az adott termékekre helyezi a cég a hangsúlyt, talán nem is bánja ezt.

Az Apple nagy dobása Isaac Asimov legendás Alapítvány feldolgozása volt, amibe igencsak sok pénzt öltek a látvány alapján. Úgy tűnik, hogy megérte a kockázatot, ugyanis az első évad még javában tart jelenleg is, de úgy döntöttek, előre berendelik máris a következő évadot. Persze lehet ennek az is az oka, hogy a számok kevésbé meggyőzőek, de bíznak benne, hogy két évad alatt csak befúrja magát a köztudatba, csak időt kell adni neki. Egy biztos, nem a november 19-én felkerülő évadzáró lesz a széria legutolsó epizódja.

(Forrás: A.V. Club)


A figyelmetekbe ajánljuk