laptop programozás növény

Közösen indít Ingyenes programozókurzust a Microsoft, a HTTP Alapítvány és a Green Fox Academy, mindezt ráadásul magyar nyelven. A képzésen, amit mindössze három hét alatt elvégezhetünk, az alapvető kódolási ismereteket lehet elsajátítani.


A remek lehetőségről a Haszon Magazin számolt be. A cikkből az is kiderül, hogy a képzésre jelentkezőket márciustól informatika tanárok segíthetik, valamint hogy a mentorált kurzusra összesen 120-an jelentkezhetnek. A képzésre elsősorban olyan tanulók jelentkezését várják, akik a koronavírus-járvány miatt veszélybe került a megélhetése.

A Green Fox Academynek nem ez az első ingyenes képzése. 2020. márciusában szintén egy 3 hetes ingyenes kurzust indítottak, amelyre közel 10 ezren jelentkeztek az ország minden pontjáról. A probléma akkor az volt, hogy az oktatás akkor angol nyelven zajlott, emiatt pedig sokan visszaléptek.

Attól azonban senkinek nem kell félnie, hogy nem lesz elég állásajánlat, eNET Internetkutató felmérése ugyanis szerint két év múlva 26 ezer IT szakember fog hiányozni a magyar gazdaságból.

További indok a programozás alapjainak elsajátítására, hogy egy másik kutatás szerint a magyar GDP negyedét a digitális gazdasági adja, mely az újabb és újabb technológiák térhódítása miatt 2023-ra akár meg is duplázódhat, emiatt pedig rengeteg programozóra lesz szükség.

A figyelmetekbe ajánljuk