Közösen indít Ingyenes programozókurzust a Microsoft, a HTTP Alapítvány és a Green Fox Academy, mindezt ráadásul magyar nyelven. A képzésen, amit mindössze három hét alatt elvégezhetünk, az alapvető kódolási ismereteket lehet elsajátítani.


A remek lehetőségről a Haszon Magazin számolt be. A cikkből az is kiderül, hogy a képzésre jelentkezőket márciustól informatika tanárok segíthetik, valamint hogy a mentorált kurzusra összesen 120-an jelentkezhetnek. A képzésre elsősorban olyan tanulók jelentkezését várják, akik a koronavírus-járvány miatt veszélybe került a megélhetése.

A Green Fox Academynek nem ez az első ingyenes képzése. 2020. márciusában szintén egy 3 hetes ingyenes kurzust indítottak, amelyre közel 10 ezren jelentkeztek az ország minden pontjáról. A probléma akkor az volt, hogy az oktatás akkor angol nyelven zajlott, emiatt pedig sokan visszaléptek.

Attól azonban senkinek nem kell félnie, hogy nem lesz elég állásajánlat, eNET Internetkutató felmérése ugyanis szerint két év múlva 26 ezer IT szakember fog hiányozni a magyar gazdaságból.

További indok a programozás alapjainak elsajátítására, hogy egy másik kutatás szerint a magyar GDP negyedét a digitális gazdasági adja, mely az újabb és újabb technológiák térhódítása miatt 2023-ra akár meg is duplázódhat, emiatt pedig rengeteg programozóra lesz szükség.

Friss

A rejtett nárcizmus 4 jele

A nárcisztikus" kifejezéssel sokat dobálózunk napjainkban. Gyakran használjuk gyűjtőfogalomként a nárcisztikus személyiségzavar (NPD) bármely vonásával rendelkező emberek leírására.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

5 magnéziumban gazdag étel, amelyek rendkívül egészségesek

A magnézium rendkívül fontos ásványi anyag. Több száz kémiai reakcióban vesz részt a szervezetben, és hozzájárul az egészség megőrzéséhez, ennek ellenére sokan nem érik el a napi szükséges bevitelt.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk