Buffy, a vámpírok réme jelenetkép
Fotó: Profimedia

Az Addams Familytől Luciferig − 7 természetfeletti sorozat, amitől imádunk borzongani

Néha csak be akarod kapcsolni a tévét, és szeretnél elmenekülni egy varázslatokkal és szörnyekkel teli világba? Nyugi, nem vagy ezzel egyedül.


A misztikus, és természetfeletti sorozatok soha nem mennek ki a divatból. Nem is csoda, jó elmenekülni a mindennapi élet gyűrődései elől, és mi más segíthetne ezen jobban, mint egy kis varázslat, libabőr és csodás történések. Összegyűjtöttünk pár olyan sorozatot – klasszikusoktól a legújabbakig − a Mental Floss segítségével, ahol a természetfeletti uralkodik.

Ez is érdekelhet: 6 sorozat, ha már alig várod A Bridgerton család új évadát

​1. Odaát (2005-2020)

Nincs, aki nagyobb erőfeszítéséket tenne a szörnyek − vagy szellemek, vagy démonok, vagy bármi más természetfeletti teremtmények − levadászásában, mint a Winchester testvérek. A rajongók 15 évadon keresztül nézték, ahogy Dean (Jensen Ackles) és Sam (Jared Padalecki) szó szerint elmentek a pokolba és vissza, hogy megmentsék a világot a gonosz erők seregétől.

​2. Lucifer (2016-2021)

A pokol legfőbb démona vörös bőrét és szarvát elcserélte egy elegáns öltönyre és egy Los Angeles-i bűntényeket megoldó fellépésre. Megelégelve a lelkek kínzását, Lucifer (Tom Ellis) az Angyalok Városába megy, hogy egy éjszakai klubot vezessen és segítsen a Los Angeles-i rendőrségnek a bűnügyek felderítésében.

Ha tovább olvasnál: 5 sorozat, amit látnod kell, ha szeretted a Fehér Lótuszt!

​3. Sabrina, a tiniboszorkány (1996-2003)

Ha azt hitted, hogy a tinédzseréveid kemények voltak, próbáld meg átvészelni a kamaszkor hagyományos bajait, miközben azt is megtanulod közben, hogy boszorkány vagy. Ilyen Sabrina Spellman (Melissa Joan Hart) élete, akinek évszázados boszorkánynénikéi és egy szellemes beszélő macska segítségével kell eligazodnia egy olyan világban, amely egyszerre lavírozik a gimis szerelmek és a mágikus átkok között.

​4. Addams Family (1964-1966)

Ha természetfeletti sorozatokról van szó, az Addams Family-nél klasszikusabbat nem is találhatsz. Bár a sorozat csak 1964-től 1966-ig futott, a címben szereplő hátborzongató, bolondos család gyakorlatilag a pophorror szinonimája. Wednesday Addams 2022-ben saját sorozatot kapott, amely hamar a Netflix egyik legnézettebb műsorává vált.

​5. True Blood (2008-2014)

Az HBO True Blood című sorozatában a vámpíroknak már nem kell elbújniuk az emberek elől. Egy telepatikus pincérnő és egy 173 éves vámpír szerelmi története tele van természetfeletti drámával − és rengeteg szexszel és erőszakkal.

​6. Walking Dead (2010-2022)

Zombik küzdenek az emberek ellen az AMC Walking Dead című sorozatában. 2010-2022 között a nézők arra hangolódtak, hogy a zombi apokalipszis túlélői küzdjenek a túlélésért az élőhalott „járkálók" állandó fenyegetésével szemben. Lehet, hogy az eredeti sorozat véget ért, de a kalandnak még nincs vége: a Walking Dead egy egész franchise spin-offot szült, amelyek közül néhány még nem jelent meg.

​7. Buffy, a vámpírok réme (1997-2003)

Buffy Summers (Sarah Michelle Gellar) nem egy tipikus tinédzser − ő a gonosz elleni harcra rendelt fiatal nők hosszú sorának tagja. Amikor éppen nem vámpírokat vadászik, vagy más módon próbálja megmenteni a világot, akkor csak próbál eligazodni a középiskolában, mint egy átlagos lány.

A figyelmetekbe ajánljuk