queen

A leghíresebb slágerek mögött meghúzódó igaz történetek

Minden zenésznek és zenekarnak megvan a saját egyedi stílusa és elképzelése, amelyet a zenéjébe ültet. Ihletet merítenek a természetből, a világban zajló eseményekből vagy az életükbe kerülő emberekből. Mi pedig összegyűjtöttünk néhány slágert, s történetüket.


Kelly Clarkson - Because of You

Egy 2005-ös MTV-nek adott interjúban Kelly Clarkson elárulta, hogy ez a sláger nem csak a szülei válásról szól, hanem:

A családok körforgásáról, ahogyan a szüleid viselkedtek veled, majd ahogy a saját gyerekeid viselkednek veled ugyanúgy, mint ahogyan te viselkedtél az őseiddel. A dal ezen kívül arra hívja fel a figyelmet, hogy törjük meg ezt a kört: ha bármi rossz dolog ért bennünket gyerekként, akkor azon változtassunk!"

Fleetwood Mac - Go Your Own Way

A Fleetwood Mac nemcsak kiváló zenéjéről, hanem a szövevényes szerelmi hátteréről is híres volt. De mindebből a drámából számos ikonikus dalt alkottak, köztük a Go Your Own Way-t, amelyet Lindsey Buckingham írt a Stevie Nicksszel való szakítása miatt.

Queen - We Will Rock You

Ki ne ismerné a Queen gigaslágerét? A dal egy 1977-es Queen-koncert után született, s a We Will Rock You egy válasz volt a zenekar karrierjének egy bizonyos szakaszára, amikor a közönség nagyobb részévé vált a shownak.

Szóval Freddie és én is úgy gondoltuk, hogy érdekes kísérlet lenne egy olyan dalt írni, amely kifejezetten a közönség együttműködését igényli"

– nyilatkozta régebben a banda legendás gitárosa, Brian May.

Prince - When Doves Cry

A Per Nilsen által írt Prince-életrajz szerint a When Doves Cry című számot a Susan Moonsie-val, az Apollonia 6 nevű zenei együttes tagjával való viharos kapcsolata inspirálta.

Guns N' Roses - Sweet Child O' Mine 


A Sweet Child o' Mine, minden idők egyik legnagyszerűbb dala valójában viccnek indult. A zenekar dobosa és gitárosa éppen bemelegített egy jam sessionre, és egy cirkuszi dallamot kezdtek el játszani. Axl Rose-nak, a zenekar énekesének annyira megtetszett a hangzás, hogy úgy döntött, egy teljes dalt kell csinálniuk belőle, akkordokkal és szöveggel.

A figyelmetekbe ajánljuk