Eddig sztároknak írt slágereket, most ő a sztár: ezt hallgasd!
Manapság minden egyes héten követhetetlenül sok zene jelenik meg világszerte. Éppen ezért próbálunk segíteni az eligazodásban: minden héten összegyűjtjük az előző hét legérdekesebb megjelenéseit, hogy mindig képben lehess!


A hét lemeze: Sam Dew - MOONLIT FOOLS

Sam Dew ugyan eddig csak egy EP-t adott ki, azt is 6 évvel ezelőtt, de rutinos dalszerzőnek számít majdnem egy évtizedes karrierrel, aki dolgozott már Wale, Rihanna, Taylor Swift és Mary J. Blige dalokon is többek között. Előadóként viszont csak most mutatkozik be igazán első nagylemezével, ami alapján maga is sztárságra született.Számtalan slágerhez írt hookot már Dew, kiváló érzéke a fülbemászó refrénekhez pedig debütalbumán is megmutatkozik. Ami pedig a dalok produkciós munkáját illeti, a szakma olyan ászai dolgoztak rajta, mint Jack Antonoff, DJ Dahi, vagy éppen Sounwave. Velük mind már dolgozott az említett nagy előadók dalain. Közösen viszont létrehozták Dew sajátos, sok helyről inspirálódó, de mégis egységes futurisztikus R&B hangzását, aminek köszönhetően ez nagyon erős és markáns bemutatkozás lett.

Ezeket a lemezeket is csekkold!

Újabb King Gizzard album, a kislemezek adtak némi tippet, hogy mit kapunk ezúttal műfajilag, de mindig izgalmas, mit hoznak ki belőle.Egy évtizede volt igazán a csúcson a Cloud Nothings, de legutóbbi kislemezüket a hét dalának választottuk, az idő pedig tökéletes egy kis cipőbámulós, zajos emopunkhoz.


Jimmy Edgar kiadta második felét idei albumának, amit úgy tűnik, két részletben jelentetett meg. Az első fele izgalmas bubblegum bass a korai SOPHIE egyfajta továbbgondolásaként. Valószínűleg a második fele is az.


De persze ha a pulcsinkban inkább itthon gondolkodnánk az élet nagy dolgain szomorkás indierockra, akkor az énekes-dalszerző Julien Baker sietett segítségünkre.Emellett Nick Cave és Warren Ellis is kiadott váratlanul egy nem hivatalos The Bad Seeds albumot közösen, se szó, se beszéd csak úgy kidobva a netre.A hét dala: Noname - Rainforest

Noname az egyik legizgalmasabb feltörekvő rapper két kritikailag elismert lemezzel maga mögött, aki egyszer már a visszavonulással is kacérkodott. Egyszer pedig miután kiderült, hogy nem elég tájékozott, akkor követői tanácsát megfogadva leült és elkezdett olvasni. Aztán pedig alapított egy könyvklubbot, aktivista lett. Nagyrészt ezzel volt elfoglalva legutóbbi nagylemeze óta.

Bár tavaly J. Cole egy rövid, de emlékezetes pillanatra visszarángatta a stúdióba egy csodás diss trackre, most végre úgy igazán visszatért egy új kislemezzel, ami remélhetőleg egy új album előszele. A Rainforest alapján pedig az elmúlt időszakban Noname még az eddigieknél is tudatosabb és letisztultabb előadó lett. Eddigi is társadalomtudatos szövegei voltak, de most egy sokkal biztosabb és koherensebb alapból táplálkozik a mondanivalója, ami az üzeneteit is célzottabbá teszi. Szóval jobb formában tért vissza, mint valaha.

Ezeket se hagyd ki!

A héten jött még új Kero Kero Bonito, Aries és JID dal is. A The Horrors visszatért váratlanul a hosszú pszichedelikus kalandozás után a korai zúzosabb, nevéhez hűbb zilált zúzáshoz, Freddie Gibbs pedig meglepően jól énekel új számán, amin nem rappel. Emellett pedig egy posztumusz Pop Smoke kislemez is volt.

19 új dallal bővült a Hamu és Gyémánt idei új zenés lejátszási listája, ajánljuk figyelmedbe!

A figyelmetekbe ajánljuk