A dalok velünk élnek, dúdoljuk a kedvenceinket a buszon, séta közben vagy a zuhanyzó alatt. De velük ünnepeljük az élet nagy pillanatait, a hétköznapokban pedig gyakran túllendítenek nehézségeken vagy épp ellazítanak.


A zene olyan érték, ami a dalszerzők és zeneszerzők nélkül nem lehetne az életünk része.

A reflektorfénybe mindig csak az előadók kerülnek, pedig a háttérben sok munka van, és ennek többsége a dalszerző vállán van. Ráadásul a közönség egyáltalán nem találkozik a nevükkel. Ezért hívták életre a Dalszerzők Napját, hogy tudd kinek köszönheted a kedvenc hazai slágereid.

zongora kompon\u00e1l

Unsplash/Rūta Celma

Ez a kiemelt nap az Artisjus kezdeményezéseként indult útjára 3 éve, amely napra az azóta évente megújuló #kösziadalt kampány hívja fel a zeneszerető közönség figyelmét.

Az idei Dalszerzők Napja alkalmából összesen 74 könnyű- és komolyzenei szerző készített kisfilmet arról, mi van egy dal megszületésé mögött, honnan jön az ihlet, és milyen egy dalszerző élete. Közülük 68-an ráadásul közönségszavazáson is megmérettetik magukat. A nyertes szerzőt az Artisjus Egyesület félmillió forintos díjjal jutalmazza.

Szavazni és böngészni ide kattintva is lehet a kosziadalt oldalon.

Friss

A virtuális valóság révén megismerhetjük az emberi pszichét is?

A virtuális valóság biztos pont lehet az emberismeretben a jövőben.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A fűszerek rengeteg egészségügyi hatással bírnak

A gyömbér, kurkuma és fahéj csak néhány azon fűszerek közül, melyek jelentősen javíthatják egészségünket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

4 dolog, amit soha nem szabad elfelejtened, ha depresszióval küzdesz

A depresszió elszívhatja az energiánkat, üresnek és fáradtnak érezhetjük magunkat. Ez pedig az élet minden területén megnehezít a mindennapjainkat. Vannak azonban apró lépések, amelyekkel jobban kontrollálhatjuk érzéseinket, ezzel javítva az általános közérzetünket. Ebből gyűjtöttünk össze négyet!

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk