dalszerző gitár

A dalok velünk élnek, dúdoljuk a kedvenceinket a buszon, séta közben vagy a zuhanyzó alatt. De velük ünnepeljük az élet nagy pillanatait, a hétköznapokban pedig gyakran túllendítenek nehézségeken vagy épp ellazítanak.


A zene olyan érték, ami a dalszerzők és zeneszerzők nélkül nem lehetne az életünk része.

A reflektorfénybe mindig csak az előadók kerülnek, pedig a háttérben sok munka van, és ennek többsége a dalszerző vállán van. Ráadásul a közönség egyáltalán nem találkozik a nevükkel. Ezért hívták életre a Dalszerzők Napját, hogy tudd kinek köszönheted a kedvenc hazai slágereid.

zongora kompon\u00e1l

Unsplash/Rūta Celma

Ez a kiemelt nap az Artisjus kezdeményezéseként indult útjára 3 éve, amely napra az azóta évente megújuló #kösziadalt kampány hívja fel a zeneszerető közönség figyelmét.

Az idei Dalszerzők Napja alkalmából összesen 74 könnyű- és komolyzenei szerző készített kisfilmet arról, mi van egy dal megszületésé mögött, honnan jön az ihlet, és milyen egy dalszerző élete. Közülük 68-an ráadásul közönségszavazáson is megmérettetik magukat. A nyertes szerzőt az Artisjus Egyesület félmillió forintos díjjal jutalmazza.

Szavazni és böngészni ide kattintva is lehet a kosziadalt oldalon.

A figyelmetekbe ajánljuk