rozmaringolaj

Az egész internet megőrül érte: valóban segít a rozmaringolaj a hajnövekedésben?

Ha valaha kutakodtunk már a hajhullás elleni, illetve a gyors hajnövesztés természetes megoldásai után, akkor biztos, hogy szembe jött velünk a rozmaringolaj. De vajon tényleg olyan hatékony, mint amilyennek egyesek állítják? Szakértők válaszoltak!


A rozmaringolaj a bőr- és hajápolás világában erős antioxidáns, gyulladáscsökkentő és antimikrobiális tulajdonságairól ismert. A rozmaringolaj segíthet a haj kondicionálásában és erősítésében, valamint csökkenti a sérüléseket és a töredezést, így a haj erősebbnek tűnik

– állítja a Dr. Marisa Garshick, New York-i bőrgyógyász.

Ez is érdekelhet: Mi az a biotin, és miért van rá szüksége a szervezetednek?

Emellett egyes tanulmányok kimutatták, hogy a rozmaringolaj segíthet a hajnövekedés serkentésében, mivel javítja a fejbőr keringését, ami a véráramlás fokozásával segíthet a hajnövesztésben.

Szakértők szerint a rozmaringolaj antioxidáns tulajdonságai segítik a haj védelmét az oxidatív stresszel és az olyan környezeti ártalmakkal szemben, mint az UV-sugárzás és a környezetszennyezés. És ez még nem minden. Gyulladáscsökkentő tulajdonságai segíthetnek enyhíteni és megelőzni a hajhagymák és a fejbőr gyulladása által okozott hajhullást.

@dermguru How to use rosemary oil for hair regrowth : let me explain #rosemaryoil #rosemaryoilforhairgrowth #rosemaryoilforhair #dermtok #dermguru #hairtok #hairloss #hairlosstips ♬ My Love Mine All Mine - Mitski

Bár a rozmaringolaj hajhullás és hajnövekedés esetén történő alkalmazására még mindig csak korlátozott bizonyítékok állnak rendelkezésre, több tanulmány is bizonyítja a benne rejlő lehetőségeket.

Az egyik tanulmány szerint a rozmaringolaj serkentette a hajnövekedést olyan egereknél, akiknek tesztoszteronkezelés miatt volt hajhullásuk, egy másik pedig azt találta, hogy a rozmaringolaj ugyanolyan hatékony volt a haj visszanövesztésében, mint a 2%-os minoxidil a férfi hajhullásban szenvedő férfiaknál

– tette hozzá az orvos.

Olvasd el ezt is! A sok stressztől tényleg hamarabb őszülünk?

Mégis fontos megjegyezni, hogy valóban több adatra van szükségünk ahhoz, hogy végleges következtetéseket vonjunk le a hatékonyságáról, illetve, hogy megfelelően használjuk a hétköznapokban.

A figyelmetekbe ajánljuk