A Rolling Stones a Superbowl-koncertjük közben.
Egykori dobosuk, Charlie Watts múlt hónapban bekövetkezett halála óta először adott koncertet a Rolling Stones.

A kis bemelegítő koncertre a Massachusetts-i Gillette Stadionban került sor, körülbelül 300 fős közönség előtt. Az énekes, Sir Mick Jagger a show-t Wattsnak ajánlotta, aki nemrég hunyt el, meg nem nevezett betegség következtében, 80 éves korában – írja a BBC.

Ez egy kicsit megható este számunkra, mert 59 év óta ez az első turné, amit a mi kedves Charlie Wattsunk nélkül csinálunk. Mindannyiunknak nagyon hiányzik Charlie. Hiányzik mint zenész, hiányzik mint barát - a színpadon és azon kívül is. Rengeteg emlékünk fűződik Charlie-hoz, és biztos vagyok benne, hogy néhányan, akik már láttak minket korábban, szintén emlékeznek rá. Remélem, ti is úgy emlékeztek rá, mint mi

-mondta Jagger.

A sztár a tömeg élén Watts nevét skandálta, Ronnie Wood gitáros ezután vette át a mikrofont és kijelentette:

Charlie, imádkozunk érted és neked játszunk ma este

A Stones-hoz egy session zenész, Steve Jordan csatlakozott, aki az 1980-as évek óta dolgozik a zenekarral.

A Stones a nyár folyamán Bostonban próbált, és a világjárvány miatti utazási korlátozások okán nem tudtak részt venni Watts angliai temetésén - jelentette a The Sun a hónap elején.

Egykori kollégái ezért az interneten tisztelegtek a zenész előtt, a gitáros Keith Richards "a legmenőbb srácnak" nevezte egykori zenésztársát, míg Mick Jagger egyszerűen megosztott egy fotót, amelyen Watts mosolyogva ül a dobfelszerelése mögött.

Charlie Watts 1963 óta volt a Stones tagja, és nagy szerepe volt abban, hogy a rock történelem egyik legnagyobb zenekarává váljanak. Olyan slágerekben működött közre, mint a Jumpin' Jack Flash, a Get Off My Cloud vagy a Sympathy for the Devil.

A figyelmetekbe ajánljuk