Igazából szerelem.
Universal Pictures

Az Igazából szerelem rendezője keményen kritizálta a saját filmjeit

Az Igazából szerelem rendezője, illetve a Sztárom a párom, és a Bridget Jones naplója írója, Richard Curtis elmondta, sajnálja, hogy olyan kifejezéseket használt a filmjeiben, amelyek sokak számára sértőek lehetnek.


Richard Curtis a The Times és a Sunday Times Cheltenham Irodalmi Fesztiválon a saját lányával, Scarlett Curtisszel vett részt egy panelbeszélgetésen, aki aktivistaként és íróként dolgozik – írja a Rolling Stone.

Azt hiszem, le voltam maradva, és nem tudtam, hogy ezek a poénok már nem viccesek, de nem rosszindulatú hanem inkább figyelmetlen voltam

– mondta.

Ez is érdekelhet: A tökéletes őszi hangulathoz ezt a 6 romantikus-vígjátékot ajánljuk!

Curtis lánya ezután felhozta azon kritikákat, amelyek szerint a romantikus filmjeinek egyes jelenetei sértőek voltak a nők számára – például Bridget Jones lábait „fatörzsnyi combokként" jellemezték.

Emellett Scarlett azt is megemlítette, hogy az 1999-es Sztárom a páromban túlnyomórészt fehér színészek játszottak, pedig a mozi a brit fekete polgárjogi mozgalom egyik szülőhelyén játszódik.

Azt hiszem, mivel nem egy túlságosan sokszínű közegből származom, nem tudtam, hogyan írjam meg ezeket a szerepeket. Azt hiszem, egyszerűen hülye voltam és tévedtem ezzel kapcsolatban

– folytatta a rendező.

A figyelmetekbe ajánljuk