Pol Kurucz fotói a Hotel Clark Budapestben
Art Corner

Amikor a művészet provokál – Pol Kurucz-fotókiállítás nyílt Budapesten

Egy börtön beszélőfülkéjében lufival várakozó lány, egy óriási gumikacsán üldögélő és egy földöntúli környezetben lebegő nő – Pol Kurucz képei megragadják a figyelmet, majd gondolkodásra provokálnak. Ezúttal Budapesten, ugyanis a világhírű fotósnak a Hotel Clarkban és a Leo Bistróban nyílt kiállítása.


Október 20-án nyitja meg kapuit a világhírű, magyar-francia származású fotóművész, Pol Kurucz ‘PLASTIC DREAMS’ című kiállítása a Clark Ádám téren a Hotel Clark és a Leo Bistro szervezésében. Az életét Brazília, az Amerikai Egyesült Államok és Magyarország között megosztó művész ikonikus tárlatán – amely a végletekig szembemegy a hagyományos fotóművészeti normákkal – eddig itthon nem látott alkotásokkal is találkozhatunk.

Art Corner

Az Art Corner művészeti programsorozat következő állomásaként a Hotel Clark és az épület földszintjén található Leo Bistro a kortárs képzőművészet rajongóit szólítja meg.

„Örömünkre szolgál, hogy Pol első, nagyobb hazai kiállításának az Art Corner ad otthont New York, Miami, London és Los Angeles után. Régóta követjük Pol folyamatosan megújuló, nemzetközi sikerű munkásságát. A művész hazai managementjének, a The ArtSommeliernek (Kosztyu Marianna és Bányai Zsuzsanna) köszönhetően a közös munka egyben együtt gondolkodás is volt.“ – mesélik a szervezők.

Pol Kurucz fot\u00f3

Pol Kurucz

Pol Kurucz jellegzetes fotóival és digitális művészetével a világ rangos kiállításain, vezető divatmagazinok hasábjain és neves galériák kínálatában is találkozhattunk már. A művek készítésekor többek között olyan világhírű sportolókkal és zenészekkel dolgozott együtt, mint Mike Tyson, Nicki Minaj, Saweeti vagy H.E.R

Art Corner

Figyelemfelkeltő és a kereteket feszegető stílusának a célja, hogy felébressze közönségét a média zsibbadtságából, ezáltal vizuális színházat és élénk színek szokatlan keverékét használja. Pol képei több mint száz kiadványban jelentek meg, köztük olyan neves magazinokban, mint a Vogue, GQ, The Guardian, CNN online, BBC online, Dazed, Paper, Hunger, Sleek vagy Nylon. Pol Kurucz ‘Plastic Dreams’ c. kiállítása 2022. október 20. és december 1. között várja az érdeklődőket a Hotel Clark lobbijában és a Leo Bistro étteremben, ahol a művek megvásárlására is lehetőség van.

A figyelmetekbe ajánljuk