Neoavantgárd kiállítás nyílt a Hotel Clarkban
Március 21-én megnyílt a Leo Bistro étterem és a Hotel Clark közös kortársművészeti kiállítássorozata, az Art Corner legújabb tárlata. A Virág Judit Galériával együttműködésben megvalósított, Neoavantgarde – Made in Hungary kiállításon a magyar neoavantgárd képzőművészet világába kaphatunk betekintést. Bak Imre, Hencze Tamás, Keserü Ilona, Lantos Ferenc és Nádler István csodálatos műtárgyait csodálhatjuk meg étterem és a hotel tereiben egészen május 28-ig.

Utoljára Fajó JánosEllipszisek című kiállítását tekinthettük meg nem mindennapi környezetben, hála az Art Corner kezdeményezésnek A 2021-ben indult program célja, hogy alternatív kiállítótérben mutassa meg – az itthoni és nemzetközi közönség számára egyaránt – a magyar képzőművészet sokszínűségét.

„A Fajó Alapítvánnyal közösen megrendezett kiállításunk után éreztük, hogy az Art Corner jelentős szintet lépett, és bekopogtatott a budapesti art szcéna ajtaján. Tudtuk, hogy nincs más hátra, mint, hogy továbblépdeljünk a megkezdett úton, ehhez pedig olyan partnert kellett találnunk, aki otthonosan mozog ebben a világban. Így egyik kedvenc galériánkhoz, a Virág Judit Galériához fordultunk.” – mondta Tőke Ildikó, a Leo Bistro és Rooftop marketing vezetője, az Art Corner társalapítója.

Art Corner

A március 21-től nyitva tartó tárlat kurátora és egyben társszervezője, a Virág Judit Galéria művészettörténésze Kelen Anna. Mint kifejtette, „a magyar neoavantgárd a 60-as években a politikai ellenállás egyik formája és eszköze lett. Az ún. »második nyilvánosság« határozta meg létüket, vagyis önköltséges módon rendezhettek kiállítást a fél-hivatalos és nem-hivatalos helyszíneken. Tekintettel, hogy az Art Corner szintén nem egy klasszikus kiállítótér, így a műtárgyakon keresztül a neoavantgárd művészek ismét kiléphettek a galériák falai közül, hogy valami egészen új élményt adhassanak a közönségüknek.”

A kiállítás részt vesz a Műtárgyak Éjszakája Fesztivál programjában is, amelynek keretén belül exkluzív tárlatvezetésre is lesz lehetőség regisztrálni, amit a kiállítás kurátora, Kelen Anna tart majd május 23-án 11:00-tól. Az esemény részletei hamarosan elérhetőek lesznek a Hotel Clark és a Leo Bistro csatornáin, illetve a Műtárgyak Éjszakája Fesztivál weboldalán.

A Neoavantgarde – Made in Hungary kiállítás március 21. és május 28. között, mindennap 7:00-00:00, látogatható a Leo Bistro étteremben és a Hotel Clark szálloda földszinti tereiben.


A figyelmetekbe ajánljuk