Egy sziklafalnál pihenő panda
Fotó: yongzheng xu/Unsplash

Mindenki irigykedhet: ágyba kapta a reggelit az óriáspanda – videó!

Mennyivel jobban indul a reggel, ha ébredés után egyből falatozhatunk! A napunk szinte azonnal energiával teli lesz. Ennek az óriáspandának sem eshetett rosszul a gondozója által tett gesztus, amelyet videón is rögzítettek.


Az imádnivaló videón egy kínai rezervátumban nevelt óriáspandát láthatunk, amint épp békésen alszik a neki készített faágyon. Gondozója azonban egyszercsak megjelenik, és egy répával kezdi el bökdösni. Erre a fekete-fehér szőrmók még ugyan félálomban, de megfordul, és egyből magához ragadja egyik kedvenc reggelijét.

A világ egyik legaranyosabb állatáról készült felvételektől persze mindenki elolvad, emiatt azonban senki ne érezzen bűntudatot: nézzük meg NDTV Food által észrevett videót, és legyen szebb a napunk!

Sokáig azonban félelem is volt az állat létfenntartása kapcsán. A kínai állam már a középkor óta felügyeli a faj állományát, napjainkban is Kínáé a világ összes pandájának tulajdonjoga.

Óriáspandák tömege él még rezervátumokban vagy nemzeti parkokban, ahonnan a végső cél az állat természetes élőhelyére való visszaengedése. A tervek sikerét bizonyítja, hogy a vadonban élő példányok száma manapság már eléri a kétezret.

Köszönhetően tehát az egész világ és főleg Kína fél évszázados munkájának, 2016-ban lejjebb kerültek a kihalással veszélyeztett fajok vörös listáján. Viszont még továbbra is rendkívül fontos szerepet játszik a gondozók általi nevelés.

A figyelmetekbe ajánljuk