panda óriáspanda pandabocs fekete fehér bambuszt eszik állatkerben cuki emlősállat

A kínai óriáspandákról temérdek cuki videó található az interneten, de talán mindet felülmúlja az a felvétel, amelyen egy pandabocs nem akarja elengedni maga mellől a gondozóját.


Nemrég jött a világra a dél-koreai Everland Állatkertben az ország első óriáspanda bocsa. Fu Bao hatalmas sztár lett, különösen azután, hogy közzétették róla az alábbi videót, amelyet mostanra több mint 4 és félmillióan néztek meg.

A pandák nem véletlenül örvendenek óriási népszerűségnek. Annyira esetlenül cukik, hogy nem tudjuk nem szeretni őket. A Kung Fu Panda című animációs film például három részt is megélt, a rajongók pedig a mai napig imádják az esetlen és lusta harcos panda történetét.

Bár a való életben sem sok mindent csinálnak a pandák az alváson és az evésen kívül, mégis sikerült fennmaradniuk, és az ember terjeszkedése ellenére számuk növekszik. Ez persze főként a faj védelmére irányuló intézkedéseknek köszönhető. Az óriáspandákat először 1939-ben helyezték védelem alá, majd '98-ban az elterjedési területeit is.

Hozzánk legközelebb a bécsi állatkertben tekinthető meg óriáspanda.

via Origo.hu

A figyelmetekbe ajánljuk