grease johh travolta és olivia newton john

Olivia Newton-John ezért nem akarta eljátszani a Grease főszerepét

Sok rajongó talán nem is tudja, de Olivia Newton-John kezdetben nem akarta elvállalni a Grease főszerepét. Azonban a világon nem volt más színész, akit Randal Kleiser rendező Sandy szerepére akart volna, és John Travolta is meg volt győződve arról, hogy a színésznőnek szánták a társszerepet.


A Grease előtt Olivia Newton-John szilárdan zenei karrierjére koncentrált, és nem volt különösebb vágya, hogy a stúdiót a filmvászonra cserélje. Country-előadóként szárnyalt, és 1975-ös Have You Never Been Mellow című lemeze még a Billboard 200-as lista élére is felkerült. Ráadásul néhány évvel korábban a Toomorrow című filmben játszott, ami majdnem végleg elvette kedvét a színészkedéstől – írja a Far Out Magazine.

Ez is érdekelhet: 9 kultikus mozifilm a középiskolás évekről, nem csak tinédzsereknek

A filmünk megbukott és hatalmas zűrzavar volt körülötte

– nyilatkozta 1971-ben.

Newton-John úgy érezte, hogy ez annak a jele, hogy a zenére kell koncentrálnia. Illetve irreálisnak vélte, hogy 28 évesen egy középiskolás lányt alakítson, de végül sikerült meggyőzni.

A kezdeti tárgyalások akkor kezdődtek, amikor Newton-John véletlenül összefutott Allen Carr producerrel egy partin, de ő nagyon szkeptikus volt. A rendező, Randal Kleiser később így nyilatkozott:

Szeretett volna egy próbafelvételt, mert nem tudta, hogy akar-e filmet csinálni. Megcsinálta a próbafelvételt, és nagyon tetszett neki. Szeretett Johnnal és velem dolgozni, a többi pedig már történelem. Olivia pontosan olyan, amilyennek a képernyőn látszik. Szerethető, gyönyörű, barátságos.

Pár évvel később pedig a színésznő is megerősítette fenntartásait Sandy szerepével kapcsolatban:

Nagyon aggódtam egy újabb film elkészítése miatt, mert a zenei karrierem jól ment. Nem akartam elrontani azzal, hogy egy újabb filmet csinálok, ami nem jó.

Olvasd el ezt is! A sztori John Travolta és Diána hercegné legendás tánca mögött

Newton-John számára biztonságos lépés lett volna visszautasítani a szerepet, mert ha a film megbukik, az negatív hatással lett volna a popsztár karrierjére. Végül meggyőzték, ő lett Sandy, mindenki bájos Sandyje, ekkor pedig még nem is sejthette, hogy karrierje egyik napról a másikra rakétaként ível majd felfelé.

A figyelmetekbe ajánljuk