márta lujza norvég hercegnő

A norvég hercegnő lemond királyi feladatairól – szerelem áll a háttérben

Az Instagram-fiókján megosztott videójában, Márta Lujza elárulta, hogy a döntés, amelyet édesapjával, V. Harald királlyal és családjával együtt hozott, szeretetteljes és tiszteletteljes módon jött létre.


Márta Lujza norvég hercegnő lemondott királyi kötelezettségeiről, hogy vőlegényével, egy „önjelölt sámánnal” közös alternatív gyógyászati vállalkozására koncentrálhasson. A király azonban úgy döntött, hogy lánya megtarthatja hercegnő címét.

Ez is érdekelhet: Történelmet írt II. Erzsébet királynő egyetlen lánya, Anna hercegnő

Vőlegénye, Durek Verrett tudományosan alaptalan gyógyászati gyakorlatokat népszerűsít, de olyan kijelentései is voltak időnként, hogy szerinte a rák választás kérdése.

Úgy döntöttem, hogy jelenleg nem folytatom hivatalos feladataimat különböző szervezetek védelmezőjeként. Lesz majd valaki más a családban, aki átveszi a szerepemet. Sok sikert kívánok a szervezeteknek a fontos munkájukhoz

– mondta.

A bejelentés ellenére Harald király „nagyszerű embernek és nagyon viccesnek” nevezte vejét.

Azt hiszem, mi is és ő is megértettük, miről van szó, és megegyeztünk abban, hogy nem értünk egyet

– nyilatkozta az uralkodó a sajtónak.

Külön nyilatkozatában Márta Lujza hercegnő azt mondta, hogy „tisztában van a kutatáson alapuló tudás fontosságával”, de úgy véli, hogy az alternatív gyógyászat fontos kiegészítője lehet a hagyományos orvoslásnak.

Az 51 éves hercegnő és tevékenykedései évtizedek óta vita tárgyát képezik Norvégiában. Az alternatív gyógymódok reklámozása sokaknál kiverte a biztosítékot, de jó néhányaknak az sem tetszett, hogy iskolát alapított, amelynek célja, hogy segítsen az embereknek „kapcsolatba kerülni az angyalaikkal”. Bár nem olyan régen azzal is megvádolták, hogy királyi címét haszonszerzésre használja.

(Vanity Fair)

A figyelmetekbe ajánljuk