A Nemzetközi Űrállomás
Fotó: Shutterstock

A Nemzetközi Űrállomáson lévő asztronauták maguk között rendeztek olimpiát

A NASA asztronautái az Nemzetközi Űrállomáson tartanak olimpiát – videó!

Az olimpia nemcsak Párizst és a sport szerelmeseit ragadta teljesen magával, de úgy tűnik, hogy a NASA asztronautáit is megihlették az ötkarikás játékok. Olyannyira, hogy a legénység, kihasználva a súlytalanságot, megrendezte a saját olimpiáját, amiről egy vicces videót is közzétettek.

Nem túlzás azt állítani, hogy a párizsi nyári olimpiai játékok a világűrt is meghódította. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a videó, amit a NASA a hivatalos csatornáján tett közzé: ezen az látszik, hogy a Nemzetközi Űrállomáson tartózkodó legénység tagjai a maguk módján megrendezik egymás közt az ötkarikás játékokat.

Ajánljuk figyelmedbe! Hiába az olimpia, Párizsban megcsappant a turisták száma - ez áll a háttérben

Sőt, nemcsak a szertorna, a diszkoszvetés, a lövészet és a futás űrbéli verzióját valósították meg, de egy átalakított zseblámpával még az olimpiai lángot is sikerült az űrállomás fedélzetén megalkotniuk.

Megtiszteltetés és persze óriási buli volt felvenni ezeket a jeleneteket. Természetesen mi könnyebb helyzetben voltunk, hiszen kihasználhattuk a súlytalanság nyújtotta előnyöket. Elképzelni sem tudjuk, mennyire nehéz lehet azoknak a valódi sportolóknak, akiknek mindezt a gravitáció mellett kell végig csinálniuk

– idézi a Futurism az egyik asztronautát, Matthew Dominicket.

Ez is érdekelhet! 5 ingyenes program Párizsban, ha az olimpia idején a francia fővárosban járunk

Ezúton is kívánunk minden asztronauta nevében sok szerencsét, nagy sikereket és örök élményeket az olimpián résztvevő sportolóknak.

A portál emlékeztet, hogy az idei nyári játékok augusztus 11-ig tartanak és bár egyelőre nem szerepel a versenyszámok között az űrrepülés, de amilyen tempóban halad az univerzum meghódítása, hamarosan talán erre is sor kerül.


A figyelmetekbe ajánljuk