budapest lánchíd
Youtube / Forum Hungary

Nem sok szép marad 100 év múlva az apokaliptikus Budapestben

Megérkezett a a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon hamarosan bemutatkozó Műanyag égbolt első előzetese.

A filmet a nemzetközi fesztiválokon már többszörösen is díjazott magyar rendezőpáros, Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta rendezte, mellettük pedig egy százfős nemzetközi csapat dolgozott hat évig a film előkészítésén és gyártásán.

Az alkotók elmondása szerint az egész estés animáció a rotoszkóp-technika modern változatával készült, a történet pedig 2113-ban játszódik, Budapesten – már ami maradt belőle.

A disztópikus sci-fi egy olyan jövőben játszódik, ahol kipusztult a teljes növény- és állatvilág a Földön, a tudósok pedig kikísérleteznek egy tápláló növényt, amelyet az emberi testbe kell beültetni.

Ebben a kegyetlen világban, ahol a túlélésnek súlyos ára van, egy férfi minden szabályt áthág, hogy megmentse a felesége életét

– írja a történetről a film közleménye.

Olvasd el ezt is! Borsodi nyomor, romantika nélkül – Larry-kritika

A két főszereplő Szamosi Zsófia és Keresztes Tamás lesz, mellettük .Hegedűs D. Géza, Schell Judit, Znamenák István, Nagy Zsolt, Patkós Márton és Olasz Renátó is feltűnik majd. Az animációs filmben a szereplők hangja mellett a színészek is láthatóak lesznek, akiknek – a már említett rotoszkóp-technikának köszönhetően – a legapróbb rezzenéseik is a vászonra kerülnek.

Ez is érdekelhet: Babylon: kielégítő látványpornó, amibe Margot Robbie már nem fért bele – kritika

A Berlinalén bemutatkozó Műanyag égbolt várhatóan március 30-án érkezik majd a mozikba.


A figyelmetekbe ajánljuk