A Fekete Párduc 2. plakátja
Marvel

Morriconétól Wakandáig – 5 film, amit novemberben mutatnak be a magyar mozikban

Nyakunkon a november, azonban nemcsak az egyre hidegebb időjárás, hanem a remek filmek miatt is érdemes beülni a filmszínházakba. Az alábbi cikkben öt olyan filmet mutatunk be, ami idén novemberben debütál a magyar mozikban.


Ennio Morricone (Megjelenés: 2022. november 3.)

Giuseppe Tornatore Oscar-díjas rendező ezzel az eredetileg 2021-ben megjelent dokumentumfilmmel tiszteleg egykori barátja és munkatársa, Ennio Morricone előtt, végigkövetve a legendás zeneszerző életét és munkásságát, a Sergio Leone-val való debütálásától egészen Az aljas nyolcasért 2016-ban Oscar-díjáig.

A mozi tele van neves rendezőkkel és zenészekkel készült interjúkkal, Morricone zenéjére készült klipekkel, valamint exkluzív családi felvételekkel is.

Fekete Párduc 2. (Megjelenés: 2022. november 10.)

T'Challa király halála után Ramonda királynő, Shuri, M'Baku, Okoye és a Dora Milaje azért harcolnak, hogy megvédjék országukat a beavatkozni kívánó ellenségekkel szemben. A hősöknek Nakiával és Everett Ross-szal kell együttműködniük, hogy egy vadonatúj utat teremtsenek dédelgetett királyságuk számára.

A Yahoo! Entertainmentnek adott interjújában a mozi egyik főszereplője, Lupita Nyong'o elárulta, hogy Ryan Coogler forgatókönyve szívszorító módon foglalkozik a két éve elhunyt Chadwick Boseman hiányával a filmben.

Egy másik szereplő, Angela Bassett az Entertainment Tonightnak adott interjújában ugyanezeket az érzéseket osztotta meg:

Természetesen azzal, hogy elvesztettük a mi drága királyunkat [Chadwick Bosemant], sok mindent el kellett tolni és meg kellett változtatni. Szerencsére [a rendező] Ryan [Coogler] és [az író] Joe Robert Cole olyan mesteri történetmesélők, hogy megtalálták a módját a film világának újraformálására, ami remélhetőleg kielégítő lesz a rajongók számára, és tiszteletet parancsol a mi Chadünknek. Szeretjük a királyunkat.

Azt mondta (Megjelenés: 2022. november 17.)

A film Jodi Kantor és Megan Twohey, a The New York Times újságíróinak 2019-es, azonos című könyvén alapul, akik leleplezték Harvey Weinstein nőkkel szembeni szexuális visszaéléseit.

A filmben Carey Mulligan és Zoe Kazan alakítja Twoheyt, illetve Kantort, mellékszerepekben Patricia Clarkson, Andre Braugher, Jennifer Ehle és Samantha Morton látható.

Külön érdekesség, hogy a színésznő, Ashley Judd – aki az elsők között rántotta le a leplet Weinsteinről – saját magát játssza a sztoriban.

A menü (Megjelenés: 2022. november 17.)

A fiatal pár, Margot és Tyler egy távoli szigetre utaznak, hogy meglátogassák a Hawthorne nevű exkluzív éttermet, amelyet a sztárszakács Slowik vezet, aki a pazar molekuláris gasztronómiai menüiről híres. De a chéf konyhához való hozzáállása sokkoló meglepetéseket tartogat a tehetős vendégek számára.

A film főszereplői Anya Taylor-Joy, Nicholas Hoult, Ralph Fiennes, Hong Chau, Janet McTeer, Judith Light és John Leguizamo.

The Woman King – A harcos (Megjelenés: 2022. november 24.)

A The Woman King az Agojie-ról, arról a kizárólag nőkből álló harcos egységről szól, amely a 17-19. században védte a nyugat-afrikai Dahomey királyságot. Az 1820-as években játszódó film főszereplője Viola Davis egy tábornokot alakít, aki a harcosok következő generációját képzi ki az ellenséggel szembeni harcra.

A filmet Gina Prince-Bythewood rendezte, a forgatókönyvet pedig Dana Stevens írta. A moziban továbbá Thuso Mbedu, Lashana Lynch, Sheila Atim és John Boyega is feltűnik.

A nemzetközi kritika kifejezetten szereti a filmet, a Hollywood Reporter például úgy hivatkozott a mozira, mint egy tömegeket megmozgató eposzra.

Forrás: Scrolldoll

A figyelmetekbe ajánljuk