Robert Pattinson a The Batman című filmben.
Warner Bros. Pictures

Irány a mozi! Öt film, amelyet 2022-ben mutatnak be

A 2021-es év ugyan nemsokára véget ér, ám a 2022-es esztendő számos új élményt tartogat számunkra. Az idei filmszezon nagyon erősre sikeredett, de a 2022-es „mozitáblára” nézve is elégedetten dörzsölhetjük a tenyerünket. Ennek apropóján öt olyan filmet mutatunk be, amelyet a jövő év folyamán mindenképp érdemes megnézni!

The Batman (2022. március 3.)

A denevérember története sosem ér véget. Ezúttal Robert Pattinson ölti magára a sötét leplet a Cloverfieldet jegyző Matt Reeves rendezésében. Ez a film Batman Gotham Cityben töltött korai éveire és a Rébusszal való első összecsapására tekint vissza, de a legendás karakterek közül feltűnik még a filmben a Macskanő (Zoë Kravitz) és a Pingvin is (Colin Farell).

Legendás állatok és megfigyelésük - Dumbledore titkai (2022. április 14.)

A Legendás állatok és megfigyelésük sorozat harmadik filmjében továbbra megpróbálják megállítani a gonosz mágus Gellert Grindelwald aljas terveit, csakhogy ezúttal Mads Mikkelsen váltja Johnny Deppet a sötét varázsló szerepében. Annak érdekében, hogy megfékezzék Grindelwaldot, Albus Dumbledore (Jude Law) titkos küldetésre küldi Newt Scamandert (Eddie Redmayne) és barátait.

Doctor Strange az őrület multiverzumában (2022. május 5.)

Sam Raimi – aki már három Pókember-mozit rendezett –, a Doctor Strange folytatásával egy új Marvel-karaktert fog irányitani. A MCU-rajongóknak mindenképpen érdemes lesz ráhangolódniuk a filmre, hiszen ezúttal Wanda Maximoff is csatlakozik a legfőbb varázslóhoz. A moziban lesz néhány Marvel-újonc is, például a The Baby-Sitter's Clubban szereplő Xochitl Gomez, aki America Chavezt alakítja majd.

Top Gun: Maverick (2022. május 27. – amerikai premier)

A Top Gun-rajongók már régóta várnak erre a mozira. Eredetileg 2019-ben kellett volna megjelennie az 1986-os film folytatásának, de különböző problémák miatt többször is el kellett halasztani a premiert. Most azonban láthatjuk, ahogy Pete „Maverick" Mitchell (Tom Cruise) kiképzi saját tanítványait, köztük „Rooster"-t (Miles Teller), elhunyt haverja, „Goose" fiát.

Avatar 2 (2022. december 16. – amerikai premier)

Az Avatar első része termelte a legtöbb pénzt a mozitörténelem során, a második rész pedig a jövő év végén érkezik.

Már 13 éve nem láttuk Jake Sullyt és Neytirit, akik Pandorán élnek, és a közös életüket építgetik. Amikor azonban egy régi fenyegetés visszatér, el kell hagyniuk az otthonukat, és kénytelenek a bolygó más tájait is felfedezni.


Forrás: Goodhousekeeping.com

A figyelmetekbe ajánljuk