nope

A John Wick rendezője egy szakajtónyi sztárral akciókomédiázik, Idris Elba próbál túlélni egy oroszlánt, megérkezik hozzán végre Jordan Peele legújabb filmje, de még Zlatan Ibrahimovic sztorija is vásznakra kerül majd a hónapban. Összeszedtük, hogy mit érdemes nézni.


A gyilkos járat

A héten végre megérkezik a mozikba a John Wick, az Atomszőke és a fergeteges és látványos Deadpool 2 rendezőjének, David Leitch-nek az új akciókomédiája, ami nem gyenge szereplőgárdát vonultat fel. Fontosabb szerepekben ugyanis olyan nevekkel találkozunk majd, mint Brad Pitt, Sandra Bullock, Joey King (A tett, A csókfülke), Zazie Beetz (Deadpool 2, Atlanta, Joker), Aaron Taylor-Johnson (Ha/Ver), Bryan Tyree Henry (Nyughatatlan özvegyek, Atlanta), Logan Lerman(Egy különc srác feljegyzései), Michael Shannon (A víz érintése, Az acélember), vagy éppen a popsztár Bad Bunny. Szakajtónyi ismerős arc, látványos akciók, minden adott egy szórakoztató mókavonathoz!

A fenevad

Baltasar Kormákur izlandi rendező többnyire felváltva csinál kisebb szerzői filmeket otthon, meg nagyobb léptékű stúdiófilmeket Hollywoodban. Míg a filmfesztiválok és a kis artmozik közönsége olyan filmek miatt ismeri, mint a 101 Rejkjavik, az Elégtétel, a Dermesztő mélység, vagy éppen a Vérvonal, addig Amerikában olyan filmeket miatt keresett, mint a 2 kaliber, vagy az Everest. Legújabb filme utóbbi vonalat követi, de picit mintha összeérne végre a két világ, az Idris Elba főszereplésével készült mozi ugyanis klasszikus túlélőfilm (mint a Dermesztő mélység), amiben hősünk egy oroszlán ellen folytat ádáz küzdelmet, így mindkét közönség megtalálhatja magának, amit keres benne augusztus 11-től.

Svindler

Augusztus 11-én végre nálunk is bemutatják Paul Schrader legújabb alkotását Oscar Isaac főszereplésével, aki egy börtönviselt ex-katonát alakít, aki kártyázással keresi a kenyerét. Schrader olyan filmek forgatókönyvírójaként vált élő filmlegendává, mint a Taxisofőr, a Dühöngő bika, vagy éppen a Krisztus utolsó megkísértése, de rendezőként legutóbb A hitehagyottal bizonyította, hogy messze nem járt még el felette az idő. Legújabb alkotása pedig a kritikák alapján szintén érdemes az erős üzenettel rendelkező karakterdrámák szerelmeseinek.

Nevem Zlatan

Kevés annyira jellegzetes és sajátos karakter szaladgál a futballpályákon, mint Zlatan Ibrahimovic. A svéd klasszikus a szegénységből küzdötte fel magát a világ tetejére, ugyanakkor csípős nyilatkozatai és néha túlzásba vitt önbizalma viszont kiváló alanyává teszi egy filmnek. Zlatant ugyanis a szurkolók többnyire vagy utálják, vagy imádják, kevés ember semleges vele kapcsolatban és igencsak megosztó. Augusztus 18-án pedig nálunk is bemutatják a memoárját feldolgozó nagyjátékfilmet. Ha érdekel a foci, ott a helyed. Ha érdekel egy különleges, egyedi figura életútja, szintén.

Nem

Jordan Peele a Tűnj el! és a Mi után harmadik rendezőként jegyzett horrorjának nemes egyszerűséggel csak azt a címet adta, hogy Nem. Az Amerikában már bemutatott filmet mind a közönség, mind a kritikusok imádták pont úgy, mint Peele előző két csattanós moziját, úgyanakkor sokan hozzátették, hogy messze ez a legközérthetőbb a háromból. Ezúttal a modern horror mestere azt vizsgálja, mi mindenre vagyunk hajlandóak ahhoz, hogy megörökítsünk valami látványosat, egyúttal reflektálva saját eddigi munkásságára is. Ha csak egy filmre ülsz be augusztusban, mindenképpen ez legyen az! Már csak 18-áig kell rá várnod.

Rosszkor, rossz helyen

Sajnos a körülmények igencsak felértékelték Bruce Willis legújabb akciófilmjét, betegsége miatt ugyanis a színész kénytelen visszavonulni mesterségétől. A Rosszkor, rossz helyen kívül már csak 3 már leforgatott filmben fogjuk csak látni, aztán örökre elbúcsúzunk tőle a nagyvásznon. Így ha szeretnél még új Bruce Willis-akciófilmet látni a mozikban, akkor ez lesz az egyik utolsó lehetőséged rá. Augusztus 25-étől mutatják majd be a mozik.


A figyelmetekbe ajánljuk