Michael Jackson játszani akart a Star Warsban – erre a szerepre vágyott

Michael Jackson játszani akart a Star Warsban – erre a szerepre vágyott

Michael Jackson kétségkívül a világ legbefolyásosabb előadója volt. Sikert, sikerre halmozott a zeneiparban, de mint kiderült nagyon szívesen kipróbálta volna magát színészként is. Az énekes nem is akármilyen produkcióban szeretett volna szerepelni: a Star Warst nézte ki magának.


Az énekes olyan produkciókban csillogtatta még meg színészi tudását, mint a Ghosts című bizarr 1996-os rövidfilmje, amelynek társszerzője nem más volt, mint a horror legnagyobb mestere, Stephen King. Jackson azonban szemet vetett egy bizonyos karakterre egy akkor újonnan készülő filmben, aki aztán a franchise univerzumának egyik leghírhedtebb szereplőjévé vált.

Az azóta napvilágot látott hírek szerint Michael Jackson tényleg beszélt George Lucasszal a Csillagok háborúja I: Baljós árnyakban való szerepléséről. Nem is akárhogyan, Jackson egy konkrét szerepet akart magáénak, és ez nem más volt, mint a Star Wars történetének legidegesítőbb gunganja, Jar Jar Binks, aki napjainkban igazi popkultúrális ikonnak számít.

Jar Jar Binks az első teljesen CGI mellékszereplő volt a projektben, és az alakja számos vitát és ellenérzést váltott ki a sorozat rajongóiból. Többen rasszista karikatúraként tekintenek rá. A szerepet végül Ahmed Best kapta, akinek fel kellett dolgoznia a következményeit annak, hogy a létező legjobban utált Star Wars-karakternek adta a hangját.

Best elmondása szerint csak azért tudta meg, hogy Jackson eredetileg Jar Jar Binkset akarta eljátszani mert a Wembley-ben volt egy Michael Jackson-koncerten Natalie Portmannel és George Lucasszal. Amikor pedig a rendező bemutatta Bestet Jar Jar Binksként Jacksonnak, a zenei ikon lehangoltan csak ennyit válaszolt:

Ó, oké.

Majd Best így folytatta a történetet:

Miután Michael elhajtott, mindannyian visszamentünk egy nagy afterpartyra. George-dzsal iszogattam, és megkérdeztem: »Miért mutattál be Jar Jar-ként?« Azt mondta: »Nos, Michael el akarta játszani a szerepet, de protézissel és sminkkel akarta eljátszani, mint a Thrillerben«. George pedig CGI-vel akarta elkészíteni. Szerintem végül Michael Jackson személye elvitte volna a showt, és ezt ő nagyon nem akarta.

(Faroutmagazine)

A figyelmetekbe ajánljuk