The Beatles
Fotó: Getty Images

Végre tudjuk, mikor érkezik Scorsese Beatles-dokumentumfilmje

A Beatles 1964-es amerikai útjáról szóló film a Disney+-on fog debütálni, és a Variety értesülései szerint már nem kell sokat várnunk rá.


A Beatles '64 című dokumentumfilm november 29-én jelenik meg a Disney+-on. Az alkotás, amely Martin Scorsese producer és David Tedeschi rendező munkája, eddig soha nem látott felvételeket tartalmaz a zenekarról és fiatal rajongóikról a Beatles népszerűségének csúcspontján.

Emellett vadonatúj interjúkat is láthatunk benne a két ma is élő taggal, Paul McCartney-val és Ringo Starr-ral.

A dokumentumfilm McCartney, Starr, Lennon és Harrison 1964-es amerikai útját mutatja be, amely végleg megszilárdította a Beatles státuszát a korszak legnagyobb zenekaraként.

A Beatles '64 az ígéretek szerint egy bensőséges történetet mesél el a zenekar tagjairól, és olyan kulcsfontosságú pillanatokat is dokumentál, mint a banda debütálása a The Ed Sullivan Showban – a fellépésükre 73 millió tévénéző volt kíváncsi, ami minden idők legnézettebb televíziós eseményévé tette az adást.

Scorsese mellett Margaret Bodde, McCartney, Starr, Olivia Harrison, Sean Ono Lennon, Jonathan Clyde és Mikaela Beardsley is produceri feladatokat lát el.

Egy héttel a film bemutatója előtt, november 22-én hét Beatles-albumot adnak majd ki újra egy bakelitgyűjteményben. A szett csak olyan albumokat tartalmaz, amelyek 1995 óta nem kaphatók lemezen.

Bár közel 60 év telt el rendezői debütálása óta, Martin Scorsese még mindig érzi magában a lendületet. Az idén 82 éves Oscar-díjas rendező a Deadline szerint nemrégiben eloszlatta a visszavonulásával kapcsolatos találgatásokat.

A figyelmetekbe ajánljuk