kiscica a tükörben

Így reagált egy kiscica, amikor először meglátta magát a tükörben

A világ furcsa hely egy kölyök cica számára, hiszen minden hatalmas és zavaros, és minden nap új dolgokat tanul. Például azt, hogy mi is pontosan az a tükörkép.


Az emberen kívül kevés olyan faj ismert, amely képes felismerni magát a tükörben. Kutatások kimutatták, hogy néhány emberszabású majom, delfin, elefánt és néhány más emlős képes felismerni önmagát a tükörben, míg más állatok, például kutyák és macskák, inkább úgy reagálnak, mintha a tükörben egy másik állatot látnának.

Ez is érdekelhet:Furcsa dolog történik, amikor a méhek tükör felett repülnek

A Wiske nevű kiscica – éppen ezért – mókásan reagált arra, amikor először meglátta magát az óriási tükörben. Nyilvánvalóan nem tudta, hogy mi történik.

A YouTube-on Simon Newport a múlt héten osztotta meg a macskáról készült imádni való felvételt, majd később feltöltött egy folytatást, amelyben Wiske saját magát figyeli egy videóban.

Az állatok viselkedését és reakcióit a tükörben való megjelenésre számos tényező befolyásolhatja, például az agyuk fejlettsége, az ösztönzési körülmények, a környezeti tényezők és az életkor. Az öntudat és az önismeret mély és összetett pszichológiai fogalmak, és az állatok ezen képességeinek megértése további kutatásokat igényel.

A figyelmetekbe ajánljuk