louis vuitton üzlet, lv-táska

5 ok, amiért látnod kell Párizsban a Louis Vuitton-kiállítást

„Párizs mindig jó ötlet" – jelentette ki Audrey Hepburn az 1953-as Sabrina című filmben. A francia főváros azonban most minden eddiginél jobb ötlet lehet, hiszen a Louis Vuitton hamarosan megnyítja új kiállításának kapuit, amely először gyűjti egy fedél alá az összes művészeti együttműködését.

Ingyenes

A válság kellős közepén járunk, a kultúra pedig szenved – művészeti helyszínek zárnak be, klubok mennek tönkre, művészmozik küzdenek, de sokunknak is meg kell húznia a nadrágszíjat, ha szórakozásról van szó. A LV Dreams azonban néhány nagyszabású divatbemutatóval és kiállítással ellentétben nem számít fel méregdrága belépődíjat. Ehelyett teljesen ingyenesen beugorhatsz és elmerülhetsz a high fashon meghatározó márkájanak alkotásaiban.

Előtte csupán regisztrálnod kell a weboldalon.

Ez is érdekelhet: Őrült szobrok születtek a Star Wars és a Louis Vuitton találkozásából

Kis történelem Louisról

A legtöbb Vuitton-rajongó hosszú listát tudna felsorolni a kiemelkedő kollekciókról és kollaborációkról, de vajon mennyit tudsz magáról az OG-ről? A kiállítás egészen Louis Vuitton születéséig és a márka megalakulásához vezet vissza, amikor a divattervező megérkezett Párizsba, és megalapította a legendás brandet. Mivel magáról a tervezőről nem sok ismert fotó maradt fenn, a tárlat elején számtalan különböző művész potréját figyelhetjük meg Vuittonról, köztük Alex Katz, Mister Cartoon és a kínai úttörő, Cao Fei munkáját.

Ikonok

A 20. század közepéről származó Frank Gehry-illusztrációkkal ellátott parfümös üvegek mellett elhaladva, Tracey Emin túlburjánzó firkáival és Sol LeWitt extravagáns selyemkendőivel szegélyezett folyosón végighaladva egy sötét terembe érhetünk, amelyet az Ikonok újraértelmezésének szenteltek. Az 1996-ban indult projekt keretein belül, a Vuitton számos művészt és tervezőt kért fel, hogy dolgozzák át és gondolják újra a mitikus LV-monogramot. Az előkelő listán szerepelt többek között Karl Lagerfeld, Cindy Sherman és Helmut Lang OG is, akiknek munkáit szintén megcsodálhatjuk.

Bejuthatsz Rei Kawakubo táskája

A legendás japán divattervező, Rei Kawakubo táskájába is bepillantást nyerhetsz. Azonban a kiállításon egy sor mini „partitáska" is látható, amelyet még 2014-ben tervezett, jóval azelőtt, hogy az apró táskák trendje berobbant volna a köztudatba.

Elegáns kávézó és csokiüzlet

A Louis Vuitton összefogott a Maxime Frédéric-kel, hogy létrehozzanak egy olyan pazar helyet, ahol LV-logós cukrászsüteményeket és csokoládékat, kávét vagy akár egy pohár pezsgőt is kérhetünk magunknak. A buja növényekkel körülvett és a Szajnára néző, mesés kilátással rendelkező hely mindenkit garantáltan el fog varázsolni.

Az LV Dreams 2022. december 12-től egy évig lesz látható, jegyekért pedig IDE kattints.

A figyelmetekbe ajánljuk