nyelvek

A Babbel nyelvtanulást segítő platform legújabb felmérésében azt kutatta, mely nyelvet gondolják az emberek a legromantikusabbnak, a legszebbnek vagy épp a legudvariasabbnak. Bár a szexi kategóriában sokan a franciát várták az első helyre, az aranyérmet egy másik újlatin nyelv szerezte meg magának.


Hét évvel ezelőtt még valóban a francia nyelvet tartották a legszexibbnek, az idei felmérés eredményei alapján azonban kiderült, hogy trónfosztás történt. A kutatás során ugyanis – melyben összesen 6000 brit, francia, olasz, spanyol, német és amerikai állampolgár vett részt, és mondott véleményt – kiderült, hogy jelenleg az olaszt tartják a legromantikusabb nyelvnek az emberek.

olasz nyelv

Illusztráció.

Fotó: Shutterstock

Noël Wolf, a Babbel munkatársa szerint ez érthető, mivel kevés dallamosabb nyelv létezik az olasznál. Emellett pedig a sokszor előforduló pörgő „r" hang is elnyeri sokak tetszését.

Több kategóriában is hirdettek győztest

A kutatást végző cég nem állt meg a legszexibb nyelv kérdésénél, azt is szerették volna kideríteni, hogy melyik a legudvariasabb és a leghatározottabb nyelv

Ezt is olvasd el! Hova költözzünk Európán belül, ha csak angolul beszélünk?

Mindkét esetben egy-egy szélesebb körben beszélt nyelvről van szó: előbbi kategóriában az angol, míg utóbbiban a német nyelv diadalmaskodott.

A felmérésből az is kiderült, hogy a megkérdezettek hogyan viszonyulnának ahhoz, ha partnerük anyanyelve különbözik sajátjuktól: a brit kitöltők hetven százaléka például úgy gondolja, hogy szerelmük anyanyelvének megtanulásával jóval szorosabb érzelmi kapcsolat alakulna ki kettejük között – derül ki a Drive Magazin cikkéből.

A figyelmetekbe ajánljuk