7 film, ami csúnyán leszerepelt a mozipénztáraknál 2022-ben
20th Century Studios

7 film, ami csúnyán leszerepelt a mozipénztáraknál 2022-ben

Az elmúlt év során számos produkció szó szerint bankot robbantott, emellett viszont jó pár nagy költségvetésű mozi alaposan a földbe állt. Az alábbi cikkben 7 olyan filmet mutatunk be, ami csúnyán leszerepelt a mozipénztáraknál 2022-ben.


Amszterdam

A Christian Bale, Margot Robbie és John David Washington főszereplésével készült mozinak egyértelműen kasszasikernek kellett volna lennie. De nem lett az. A sűrű történet és a karakterközpontú elbeszélés egyszerűen nem nyerte el a nagyközönség tetszését, hiszen a film a 90 millió dolláros költségvetéshez képest csak 31,1 millió dolláros bevételt kapart össze, ami óriási kudarcnak számít.

Morbius

A milliónyi mém forrása, a Morbius szerény, 75 millió dolláros büdzsével rendelkezett, a marketingköltségvetés pedig valószínűleg ugyanennyi volt, így ahhoz, hogy a film nullszaldós legyen, 150 millió dollárra volt szükség.

Annak ellenére, hogy kétszer is bemutatták, a Morbius globálisan 160 millió dollár körüli bevételt hozott, így a közhiedelmekkel ellentétben nem volt óriási pénzügyi bukás, de a fejesek nagy valószínűséggel körülbelül kétszer ekkora bevételt vártak a Jared Leto által fémjelzett mozitól.

Ez is érdekelhet: A Morbiusnak összejött a csoda: másodszorra is bukott a mozikban

355

Ez az erős női szereplőgárdával készült thriller egy csapatnyi kémet követ nyomon, akik egy nemzetközi terrorista összeesküvést hiúsítanak meg. Olyan nagy nevekkel, mint Penelope Cruz és Jessica Chastain, ennek a produkciónak bankot kellett volna robbantania, de a nézőket mégis hidegen hagyta a sztori, és a film megbukott. A maga mindössze 27,8 dolláros bevételével a mozi közel 100 millió dolláros veszteséget okozott az Universalnak.

Azt mondta

Az azonos című könyv alapján készült Azt mondta egy életrajzi dráma, amely a Harvey Weinstein-botrányra fókuszált. A Carey Mulligan és Zoe Kazan főszereplésével készült filmet a kritikusok jól fogadták, de úgy tűnik, a produkció nem tudta bevonzani a nézőket. A maga mindössze 10,6 millió dolláros globális összbevételével a film csúnyán leszerepelt, így annak ellenére, hogy a produkció mindössze 32 millió dollárba került, így is egy masszív pénzügyi bukásról beszélhetünk.

Lightyear

Nehéz elképzelni, hogy egy Buzz Lightyearről szóló film a Pixarral az élen valóban pénzt veszítsen, mégis úgy tűnik, hogy ez történt. A gyenge fogadtatás okairól valószínűleg rengeteget lehetne vitatkozni, de a számok a következők:

A költségvetés 200 millió dollárra rúg, a marketing nagyjából ugyanannyi lehetett, a globális bevétel pedig 226 millió dollár volt, így bár a pontos összegek nem ismertek, a szakértők szerint körülbelül egy laza 150 millió dolláros mínusz keletkezett.

Háromezer év vágyakozás

Az Idris Elba és Tilda Swinton főszereplésével készült fantasy-film, egy kifejezetten szép speciális effektekkel tarkított történetet mutatott be, amelynek a direktora a Mad Max-univerzum atyja, George Miller volt. A film azonban nem találta meg a közönségét, és a 60 millió dolláros költségvetés ellenében a produkció alig 20 millió dollárt tudott visszahozni.

Moonfall

A Moonfall című sci-fi katasztrófafilm hatalmas költségvetéssel rendelkezett, amit a vizuális effektekre és a látványos díszletekre költöttek. A világszerte 67,3 millió dolláros bevétel csepp a tengerben a 150 millió dolláros befektetéshez képest, emellett a készítők a Rotten Tomatoes-on elért 36%-os kritikai pontszámra sem lehetnek túlságosan büszkék.

A figyelmetekbe ajánljuk