napszemüveg
Shutterstock

A legjobb férfi napszemüvegek 2023-ra a szakértők szerint

A legjobb férfi napszemüvegek kiválasztásánál számos kritériumot kell figyelembe venni. Ilyen a megfelelő UV-védelem, a kényelem, a strapabíróság vagy éppen a hordozhatósága is. A Forbes kérdezett meg pár szakértőt, akik elmondták, melyik napszemüvegeket javasolják 2023-ra.

A napszemüveg, amivel nem lehet hibázni: Ray-Ban 

A Ray-Ban Justin Classic napszemüvege

A Ray-Ban az 1930-as években kezdte meg működését, amikor a légierő pilótáinak biztosította a kereteket. Audree Lopez New York-i stylist szerint a Justin Classic kollekció tökéletes kiegészítő egy gyűjteményben. A lencsék karcállóak, UV-védettek, és modern, minimalista formájuk szinte minden arcformának jól áll.

Ez is érdekelhet: 5 színésznő, akik miatt ellenállhatatlanok a női szemüvegek (x)

A legjobb minőségű lencsék: Maui Jim Kawika

A Maui Jim Kawika napszemüvege

Sok márka kínál polarizált napszemüveget – amely megszabadít minket a színeket elmosó és a szemet kifárasztó tükröződéstől – , de a Maui Jim napszemüvegei a legjobbak közé tartoznak a speciális technológiája miatt.

A lencsék kiküszöbölik a tükröződés 99,9%-át, beleértve a vízszintes tükröződést is, amely bármilyen sima vagy fényes felületről visszaverődik. A lencse tetején és alján egy kétfokozatú tükör is van alkalmazva, hogy csökkentse a felülről és alulról érkező legfényesebb fényt, hogy a szemünket ne kelljen megerőltetni.

A legstílusosabb napszemüveg: Raen 

A Raen Remmy napszemüvege

A kézzel készített Raen napszemüvegek az egyik legstrapabíróbb darabnak számítanak, nem beszélve a 100%-os UVA/UVB-védelmet nyújtó polarizált lencsékről. Megfelelő áron elegánsak, és a virtuális felpróbálási funkció is elérhető, amely meglepetésre elég jól is működik, így merészebb opciókkal is kísérletezhetünk. Érdemes kiemelni, hogy a szemüvegek kissé szűk szabásúak, így ha más stílust szeretnénk, akkor próbáljunk fel más darabokat is.

Olvasd el ezt is! 10 lenyűgöző férfi illat, ami 2023-ban is remek választás lehet

A legjobb utazási napszemüveg: Huckberry 

A Huckberry Weekenders szemüvege

A San Franciscó-i székhelyű Huckberry tartós anyagokból és minőségi lencsékkel készült napszemüvegeket készít, amelyek nem szuperdrágák, így utazáskor is remekül elférnek az úton.

A Weekenders könnyű, masszív konstrukcióval rendelkezik, nem törik el könnyen. Arra az esetre, ha szükségünk lenne egy tartalékra, a Huckberry kedvezményt is kínál: 100 dollár kedvezményt kapunk két pár vásárlása esetén.

Legjobb napszemüvegek sporthoz: Oakley

Az Oakley Gascan modellje

A sportoláshoz hordott napszemüvegeiről ismert márka bestsellere, az Oakley Gascan kereteit extrém körülmények között tesztelték. Ráadásul a márka arra is kényesen ügyel, hogy a szemüveg az orrnyergen és a halántékon maradjon, anélkül, hogy az túl erősen az orrhoz kéne nyomni.

A lencséket személyre szabhatjuk, beleértve a polarizációs és a receptre előírt funkciók hozzáadását.

A legjobb luxusnapszemüveg: Persol

A Persol 714SM napszemüvege

A Persol napszemüvegek ugyan drágák, de a minőségi olasz kézműves munkát meg is kell fizetni. A 714-es keretek –amelyeket Steve McQueen is rendszeresen viselt –azzal tűnnek ki, hogy ezek voltak az első összecsukható szemüvegmodellek.

A napszemüveg „összehajtható", így könnyedén zsebre tehetjük őket. A minősége elsőosztályú, és garantáltan egy különleges darab kerül a szemünkre a nyáron.


A figyelmetekbe ajánljuk