chihiro szellemországban jelenet

Varázslók és gyilkosság: 5 film az esős napokra

Az esős hétvégi napok tökéletesek lehetnek egy kis lustálkodásra és filmnézésre. Így nincs is más dolgod, mint csinálni egy kis popcornt, bekészíteni egy meleg takarót és elmerülni a filmekben!



Chihiro Szellemországban

Az animációs filmek minden alkalomra tökéletesek, de talán az esős napokon még jobb hangulatot teremthetnek. Ha pedig a legjobbakról van szó, kihagyhatatlan a kritikusok által is elismert japán animációs klasszikus, a Chihiro Szellemországban.

A rajzfilm Japán legnagyobb bevételt hozó filmje lett, és sokan nemcsak az egyik legjobb animének, hanem minden idők legjobbjának tartják.

Ez is érdekelhet: A 10 legjobb Bill Murray film, amit mindig érdemes újranézni

Ének az esőben

Talán ironikusan hangzik, de a minden idők legjobb musicaljeként számon tartott az Ének az esőben című film az esős napok tökéletes választása lehet. A Gene Kelly főszereplésével készült romantikus zenés vígjáték igazi klasszikus, ami a filmrajongóknak kötelező darab.

Harry Potter-filmek

Amint beköszönt a szürke idő, a varázslók előbújnak. A Harry Potter pedig a legjobb választás lehet, ha elered az eső. Egy egész hétvégén át tartó esőzés pedig a segítségünkre lehet, hiszen minél tovább esik, annál több idő marad a franchise további hét filmjének megnézésére.

Marry Poppins

Miközben az eső csobogása az ablakon át verődik, a Disney egyik klasszikusa a Mary Poppins meghitt hangulatot teremt. 1964-ben a közönség özönlött a mozikba, hogy megismerjék a Banks család varázslatos nevelőnőjének elbűvölő történetét. A produkció pedig az év egyik legnagyobb bevételt hozó filmjévé vált, de még közel 60 év után is igazi örökzöld.

Olvasd el ezt is!A 7 legjobb film, amit érdemes megnézned a Netflix ajánlatából

Laura

Ki ne szeretné az izgalmas gyilkossági rejtélyeket? A Laura minden idők egyik legjobb film-noirja, amely éppen Hollywood aranykorának csúcsán került a mozikba.

A film Mark McPherson nyomozó (Dana Andrews) történetét követi nyomon, aki Laura Hunt (Gene Tierney) reklámügynök meggyilkolása ügyében nyomoz. Ahogy McPherson egyre mélyebbre merül az ügyben, váratlanul beleszeret az elhunyt hölgybe, a bizarr események pedig mindent felforgatnak. A lebilincselő történet szinte biztos, hogy magával ragad, amely tökéletesen illik a kinti mennydörgéshez.

A figyelmetekbe ajánljuk