Jelenet a Wall Street farkasa című filmből.
Paramount Pictures

5 film, amiről szinte el sem hisszük, hogy idén 10 évesek lesznek

Az idő múlása sokszor csak az évfordulók végigböngészése közben csapja arcon az embert. Akármennyire is nehéz elhinni 10 év eltelt 2013 óta, és az akkori mozik már kifejezetten korosnak számítanak. Ennek apropóján az alábbi cikkben öt olyan filmet mutatunk be, ami idén lesz 10 éves.


A Wall Street farkasa

A Martin Scorsese által rendezett 2013-as A Wall Street farkasa című filmben Leonardo DiCaprio Jordan Belfort tőzsdeügynököt alakítja, és a mozi a ’90-es évek egyik leghírhedtebb brókerének New York-i pénzvilágban való felemelkedését és bukását mutatja be. DiCaprio remek alakítást nyújtott, ám nem szabad megfeledkezni, Jonah Hillről és Margot Robbie-ról sem, akik szintén rengeteget tettek hozzá a film sikeréhez.

Gravitáció

A Gravitáció 2013 egyik legtöbbet emlegetett filmje volt, és minden bizonnyal az egyik legkülönlegesebb is. Alfonso Cuarón mozijában Sandra Bullock és George Clooney két asztronautát alakítanak, akik egy balul sikerült küldetés során az űrben rekednek. A film a kritikusokat és a nézőket egyaránt lenyűgözte, sokan pedig a valaha készült leglátványosabb moziként hivatkoznak a Gravitációra.

Ez is érdekelhet: 5 film a klímaváltozásról, amit érdemes megnézned

A nő

2013 egyik legizgalmasabb alkotása a Joaquin Phoenix főszereplésével készült A nő volt, amelyet Spike Jonze írt és rendezett. Bár a moziban Amy Adams és Rooney Mara kiemelkedő teljesítményt nyújtanak, a film középpontjában leginkább Phoenix Theodore-ja áll, aki beleszeret egy Samantha nevű, Scarlett Johansson által megszólaltatott mesterséges intelligenciába. Meglepő módon a Theodore és Samantha közötti románc hihetetlenül meggyőző a képernyőn, köszönhetően Phoenix kiváló alakításának és Johansson hangjának.

Walter Mitty titkos élete

Az 1939-es novella adaptációjában egy Walter Mitty nevű férfit (Ben Stiller) követhetünk nyomon, akinek álmodozásai rendszeresen összemosódnak a valósággal. A moziban egészen elképesztő tájakat lehet szemügyre venni, és Stiller kissé esetlen, mégis humoros karaktere garantáltan elvarázsolja a nézőt.

Az acélember

2013-ban a Zack Snyder által rendezett Az acélemberrel indult útjára a DC filmes univerzuma. A moziban a Henry Cavill által megformált Superman felfedezi rejtélyes múltját, és a Föld legnagyobb védelmezőjeként megakadályozza a Michael Shannon alakította kriptoni tábornok, Zod invázióját.

Forrás: Gamerant

A figyelmetekbe ajánljuk