kutya gazdája ölében

Fizikusokat megszégyenítő hobbira talált Katie, a keverék kiskutya

Nem mindennapi hobbiját nagyjából öt évvel ezelőtt találta meg magának Katie, miközben gazdájával épp a nappalijuk közepén, egy bolyhos szőnyegen játszott.


Katie igazi otthonülős házi kedvenc, aki leginkább azt élvezi, ha gazdájával, Michelle-lel lehet kettesben. A négylábú – kutyatársaihoz hasonlóan – legtöbbször a hasán és a hátán fetrengve játszott, egészen addig, amíg egyik nap oda nem ment gazdija lábához, hogy nemes egyszerűséggel megszaglássza azt. Ekkor ugyanis valami különös történt a kiskutyával.

Ezt is olvasd el! Pearl, a világ legkisebb kutyája a zsebünkben is elfér – videó!

Az odagurulás során keletkezett energiaszikra hirtelen Katie orrából Michelle lábujjához szökött. Ez az inger pedig annyira megtetszett az ebnek, hogy azóta is ezzel szórakoztatja magát. Gazdája szerint

Katie megtanította magának a statikus elektromosság alapvető működését.

Az első eset után a kutya elkezdte a farkát csóválni. Bár a villámcsapás megrázó volt, úgy tűnt, egyből megszerette az érzést. Olyannyira kedvenc szórakozása lett ez a kis négylábúnak, hogy gazdája akármivel is próbálkozik, nem tudja leszoktatni róla.

Ez is érdekelhet: Hogyan akadályozzuk meg, hogy a házi kedvencek tönkretegyék a karácsonyfát?

A csapások egyre észrevehetőbbek lettek, olyannyira, hogy már hallani lehetett, ahogy a szőrében recseg a statikus zaj, mielőtt megrázott volna. Elég nyilvánvalóvá vált, hogy ez részéről már egy jó ideje szándékos

– mesélte a gazda.

Katie hobbija ma már a mindennapok része lett, kisebb hátrány azonban, hogy az eb elektromossággal kapcsolatos megszállotságamiatt veszélyben vannak bizonyos háztatási berendezések. Michelle laptopja egyszer például elkezdett furcsán viselkedni, de olyan eset is történt, amikor Katie játéka elrontott egy e-olvasót. A gazda elmondása szerint mindezért:

Mostantól mindent megteszünk, hogy az újabb, drágább elektronikai eszközöket ne tudja elkapni.

Katie-ről természetesen felvételek is készültek már, egyik ilyet erre a linkre kattinva nézhetnek meg az érdeklődők.

A figyelmetekbe ajánljuk